Volkswagen bo širil paleto električnih vozil

Ponedeljek, 08 Marec 2010

Volkswagen načrtuje povečanje palete okolju prijaznih električnih vozil. Uporabo hibridne tehnologije ravno v tem času predstavjajo na novem touaregu hibridu. V letu 2011 pa planirajo testno floto 500 golfov na električni pogon. V letu 2013 bo sledila serijska uvedba množično priljubljenih modelov Golf in Jetta z električnim pogonom.

Volkswagen torej načrtuje uvedbo e-mobilnosti v množično prodajne avtomobile. Po preizkusnih električnih golfih leta 2011, hibridnih jetah (na Ameriškem trgu) leta 2012, hibridnem passatu, hibridnem golfu in povsem električnem malčku E-up leta 2013, se načrti te znamke stopnjujejo do takšne mere, da bi postala vodilni ponudnik električnih vozil do leta 2018. Do takrat želijo doseči 3-odstotni delež prodaje Volkswagnove palete z električnimi vozili. Trenutno znamke, ki spadajo pod okrilje Skupine Volkswagen, opravljajo obsežne študije v Evropi, Ameriki in na Kitajskem.

Kljub intenzivnem uvajanju električnih vozil ne bodo zmanjševali razvoja naprednih tehnologij za motorje z notranjim izgorevanjem, zaradi česar se predvideva, da bodo še kar nekaj časa vozila z obema vrstama pogonskih goriv soobstojala.