Volkswagen bo temeljito prenovil pick-upa Amaroka

Četrtek, 21 April 2016

Volkswagen je objavil prve skice, s katerimi so oblikovalci prikazali videz prenovljenega pick-upa Amaroka, ki velja za najbolj prestižnega predstavnika B-segmenta pick-upov. S prenovo amarok sledi splošnemu trendu vseh zadnje čase predstavljenih ali prenovljenih pick-upov: ohranil terenske lastnosti in praktičnost, a še bolj poudaril notranje počutje ter udobje vožnje, ki je primerljivo z SUV-ji.

Volkswagen amarok bo s prenovo dobil drugačen prednji del, s spremembo maske, odbijača in sodobno grafiko luči. Na zadnjem delu se predvideva sprememba grafike luči. Če je doslej še bilo zaznati kakšno oblino, so jo s prenovo zgladili v bolj strog aktualni slog Volkswagnovega oblikovanja, ki poudarja vodoravne in navpične linije. To naj bi pripomoglo k ustvarjanju odločnega, robustnega vtisa, ki ga bodo podkrepili še z znatno večjimi pnevmatikami, kot so jih amaroki imeli doslej. Recept, ki ga že desetletja izkoriščajo ameriške znamke, se očitno seli v Evropo.

V notranjosti so na novo zasnovali slog armaturne plošče, ki povzema smernice Volkswagnovega linearnega oblikovanja, torej z vodoravnimi potezami navidezno povečuje vtis notranje širine. Oblikovalci so poudarili jasno razčlenjene površine in natančne linije robov. S približevanju videza slogu osebnih vozil želijo nagovoriti kupce, ki so se doslej odločali za vozila iz klasičnega SUV-segmenta. Seveda pa je vprašanje, če si ti želijo vsak dan s sabo voziti 5,25 metra pločevine in 2,52 m2 velik tovorni prostor (pri izvedbi z dvojno kabino).

Več bo znanega v prihodnjih tednih.
 

Aleksander Praper