Volkswagen golf je svetovni avto leta

Ponedeljek, 13 April 2009

Novinarji iz 25 držav so najbolje prodajani evropski avtomobil izbrali za najboljši avto na svetu. Podelitev priznanja na mednarodnem avtomobilskem salonu v New Yorku..„Zanesljiva izdelava, kakovostna oprema notranjosti, živahni motorji TSI in TDI,“ ugotovitve 51 od 59 članov žirije iz 25 držav pri izboru novega golfa za svetovni avto leta (World Car Of The Year, WCOTY) ne bi mogle biti bolj pohvalne. Na današnji tiskovni konferenci v okviru mednarodnega avtomobilskega salona v New Yorku sta Stefan Jacoby, CEO in predsednik Volkswagen Group of America, in Klaus Bischoff, vodja Volkswagen Designa, prevzela cenjeno trofejo.

Mednarodno žirijo za World Car Of The Year sestavljajo specializirani novinarji, ki tudi v okviru svojega vsakodnevnega uredniškega dela svetovne avtomobilske novosti ocenjujejo za milijone voznikov in ljubiteljev avtomobilov. Pri ocenjevanju štejejo zlasti lastnosti, kot so zmogljivost, kakovost, varnost, prijaznost do okolja, tržni pomen in design.

Članom žirije sta bila pri golfu še posebej všeč udobje vožnje in nizka raven hrupa: „Nastavitve tega izjemnega podvozja so boljše kot pri tekmecih, kar se občuti predvsem na avtocestah. Hrup vetra, pnevmatik in motorja je zmanjšan na minimum, zato je Golf idealni spremljevalec za sproščene dolge vožnje", so organizatorji zapisali v svoji obrazložitvi.

"Golf je Volkswagnova ikona in je poznan po vsem svetu," je dejal Stefan Jacoby, ko je v New Yorku prevzel priznanje. "Prodanih je bilo že 26 milijonov golfov v več kot 120 državah in zelo smo počaščeni, da smo danes prejeli to prestižno nagrado."

 

Porsche Slovenija