Volkswagen Gospodarska vozila na razstavi Caravan Salon 2012

Torek, 28 Avgust 2012

Znamka Volks­wagen Gospodarska vozila se na letošnji razstavi Caravan Salon v Düsseldorfu (25. avgust do 2. september 2012) predstavlja s celotno produktno paleto bivalnikov in avtodomov – od modela Caddy Maxi Tramper do Californie v izvedbah Beach in Comfortline ter do pickupa Amarok.


Osrednje mesto na razstavnem prostoru znamke Volkswagen Gospodarska vozila pripada modelu California "Edition", ki je kot sejemska novost že na voljo v izvedbah Beach in Comfortline. Model "Edition" boste prepoznali po matirani črno lakirani strehi in 17-palčnih aluminijastih platiščih tipa Cascavel, po črnih vratnih kljukah, zatemnjenih zadnjih lučeh in črnih folijah na zadku, po stranskih pragovih in matiranem črno lakiranem spodnjem delu sprednjega odbijača ter po zatemnjenih steklih potniškega prostora. Izvedba "Edition" je na voljo v barvah candy bela, salsa rdeča in zrcalno srebrna.

V Californii Comfortline "Edition" so vsa ohišja za kuhališče, pomivalno korito, pečico in shrambo zasnovana v beli barvi. Poleg tega ta izvedba vključuje še komfortno spalno podlago za spodnje ležišče. California Beach "Edition" pa vključuje hladilni zaboj. Od ostale funkcionalne opreme velja omeniti meglenke za izvedbo Beach in tempomat za izvedbo Comfortline.

Čedalje večja priljubljenost modela California se kaže tudi v aktualnih prodaj­nih številkah: V obdobju od januarja do julija 2012 je bilo na nemškem in tujih trgih prodanih 4.690 vozil California Beach in California Comfortline – v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta (januar – julij 2011: 3.780) pomeni to porast v višini 24 odstotkov in s tem nov prodajni rekord za to obdobje leta.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper