Volkswagen ima eno od najbolj varnih modelskih palet

Torek, 03 November 2009

Varnost vozila je Volkswagnova najvišja prioriteta. To potrjuje tudi trenutna statistika Euro NCAP, po kateri je šest Volkswagnovih modelov (Polo, Golf, Tiguan, Touran, Passat, Touareg) s petimi zvezdicami doseglo najvišjo oceno na zahtevnih poskusnih trčenjih. Volkswagen svojim strankam ponuja eno najbolj varnih modelskih palet na svetu.

„Novi Polo je na testiranju Euro NCAP pred nekaj tedni kljub ostrejšim pogojem dosegel najboljše rezultate. Enako velja za modela Golf VI in Tiguan. Smo zelo ponosni, saj ima varnost vozil pri Volkswagnu že dolgo tradicijo in bo tudi v prihodnosti ostala vodilo za razvoj novih modelov,“ je povedal dr. Ulrich Hackenberg, ki je v Volkswagnovi upravi odgovoren za področje razvoja.

Volkswagen že od nekdaj razvija varnostne tehnike, ki postavljajo nova merila na avtomobilskem trgu. Primer za to je elektronski stabilizacijski program (ESP), s katerim vrhunski sistem ni na voljo le za vozila višjega avtomobilskega razreda, ampak tudi za vse ostale avtomobilske razrede. ESP danes brez dvoma sodi med osnovno tehnično opremo večine novih vozil. Tudi v novem Polu je vgrajen že serijsko.

Testiranje Euro NCAP (New Car Assessment Programme = program za ocenjevanje pasivne varnosti novih vozil) danes velja za enega najpomembnejših meril za varnost novih vozil. Pri trčenju z delnim prekrivanjem veljajo bistveno strožje zahteve, kot jih narekuje veljavni zakon EU.

 

 

Porsche Slovenija