Volkswagen je dosegel proizvodni mejnik – 150 milijonov vozil!

Ponedeljek, 25 September 2017

V 82-letni zgodovini znamke Volkswagen je več kot 50 tovarn v 14 državah izdelalo skupno 150 milijonov vozil te znamke. Mejnik so dosegli v matični tovarni v Wolfsburgu, kjer je s tekočega traku v montažni hali 12 zapeljal jubilejni avtomobil – moder Golf GTE.


Direktor znamke Herbert Diess, direktor tovarne Stefan Loth, predsednik delavskega sveta Bernd Osterloh ter mednarodni praktikanti in zaposleni v tovarni Wolfsburg

Predsednik uprave znamke Volkswagen, dr. Herbert Diess, je ob jubileju v montažni hali 12 spregovoril zaposlenim: "150 milijonov Volkswagnov – to pomeni, da smo po svetu že 150-milijonkrat izpolnili sanje naših kupcev o lastnem avtomobilu. Zasluge za ta uspeh gredo vam in vašemu vsakodnevnemu delu. Zato se tudi v imenu kolegov iz upravnega odbora zahvaljujem Volkswagnovim sodelavkam in sodelavcem v vseh naših tovarnah. Brez njihovega truda tak jubilej ne bi bil mogoč."

Serijska proizvodnja znamke Volkswagen je stekla 27. decembra 1945, s hroščem tipa 1. Hrošč je pomembno zaznamoval povojno avtomobilsko industrijo. Do izteka proizvodnje v Mehiki leta 2003 je bilo izdelanih skupno 21,5 milijona primerkov tega priljubljenega modela. Rekordno število hroščev je nato prekosil Volkswagnov golf. Leta 2002 je s tekočega traku v Wolfsburgu zapeljal 25-milijonti golf, leta 2013 jih je bilo izdelanih že 30 milijonov, danes pa sedma generacija že prekoračuje skupnih 34 milijonov. Poleg hrošča in golfa je bilo izdelanih tudi več kot 20 milijonov passatov, okoli 19,5 milijona jett in skoraj 17 milijonov polov. Z več kot 44 milijoni proizvedenih vozil od začetka proizvodnje pred okoli 72 leti so k jubileju ključno prispevali predvsem zaposleni v matični tovarni v Wolfsburgu.

V Volkswagnovi ponudbi je trenutno na voljo skupno prek 60 modelov, samo v letošnjem letu bodo na svetovni trg lansirali več kot deset novih modelov. Trendu priljubljenosti športnih terencev bodo sledili s predstavitvijo skupno več kot 19 novih tovrstnih modelov do leta 2020. Po težavah z »nečistimi« dizli se vedno bolj obračajo k električnem pogonu in od leta 2020 z družino I.D. (z novo električno arhitekturo (MEB)) napovedujejo veliko električno ofenzivo. Do leta 2025 se naj bi po cestah vozilo že milijon električnih Volkswagnov. V prihodnosti znamke vidijo tudi močno vlogo digitalizacije, senzorske tehnologije in vse večje povezljivosti.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper