Volkswagen je izdelal dvomilijontega golfa varianta

Sreda, 13 Avgust 2014

V Volkswagnovi tovarni Zwickau je v ponedeljek s tekočega traku zapeljal že dvomilijonti golf variant. Jubilejno vozilo je bel Golf Variant Highline z 1,4-litrskim motorjem TSI z močjo 110 kW (150 KM) in paketom zunanje opreme R-Line.

Po besedah prof. dr. Siegfrieda Fiebiga, tiskovnega predstavnika poslo­vodstva družbe Volkswagen Sachsen GmbH, je golf variant pomemben za tovarno Zwickau, saj so leta 2013 z njim prvič prevzeli odgovornost kot vodilna tovarna za katerega od volumenskih modelov znamke Volkswagen.

"Ta proizvodni jubilej je še en mejnik v več kot 20-letni zgodovini uspehov modela Golf Variant. Je sinonim za navdušenje, s katerim naše stranke vozijo ta avto, obenem pa je tudi rezultat izjemnega produktnega koncepta in odličnega dela zaposlenih tukaj v tovarni Zwickau," je povedal Thomas Ulbrich, član uprave znamke Volkswagen za področje proizvodnje in logistike.

Variant je globalno najbolj priljubljena izpeljanka iz golfove družine, na trgu pa je že vse od tretje generacije golfa. Serijska proizvodnja je stekla leta 1993 v Wolfsburgu in Osnabrücku. Izdelovali so ga tudi v Bratislavi (Slovaška) in Puebli (Mehika). Od leta 2007 so golfa varianta proizvajali v sklopu družbe Volkswagen de México v Puebli. Tam je s tekočega traku prišlo okrog 700.000 golfov variantov pete in šeste generacije. Od maja 2013 izdelujejo sedmo generacijo golfa varianta ekskluzivno v Zwickauu. Od leta 2015 naprej ga bodo vzporedno s Zwickauom proizvajali tudi v mehiški Puebli.


Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič