Volkswagen je novi mobilnostni partner Evropske nogometne zveze UEFA

Ponedeljek, 14 Avgust 2017

Volkswagen bo od leta 2018 naprej novi partner evropske nogometne zveze UEFA. V okviru štiriletne pogodbe bo kot "Uradni partner mobilnosti Evropske nogometne zveze UEFA za tekmovanja državnih nogometnih reprezentanc“ spremljal tudi Evropsko nogometno prvenstvo UEFA EURO 2020. Udejstvovanje pri svetovno najbolj priljubljeni vrsti športa bodo izkoristili za promocijo električnega I.D.

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave znamke Volkswagen, je ob tem povedal: "Noben šport ni tako mogočen in ne združuje toliko ljudi kot nogomet. Evropsko prvenstvo 2020, ki bo potekalo po vsem kontinentu, je poleg tega fantastičen projekt. Z našo mobilnostjo in kreativnostjo želimo prispevati h gradnji mostov med vsemi državami in za nogometne navijače. Nogomet je kot ustvarjen za Volkswagen. Najdemo ga skoraj v vsaki državi in je brezrazreden – tako kot naši avtomobili. Za nas tako predstavlja idealno možnost za mednarodno predstavitev naše nove usmeritve." Osebna vozila z okroglim emblemom VW so namreč na voljo v vseh 55 državah članicah zveze UEFA.

Guy-Laurent Epstein, direktor marketinga zveze UEFA, se veseli partnerstva s Volkswagnom: "Ponosni smo, da imamo ob svoji strani tako veliko evropsko znamko s tako pristno strastjo do nogometa. To je bistveno predvsem v luči nalog, ki nas čakajo: prvenstvo UEFA EURO 2020 bo mobilnosti namreč postavilo najvišje zahteve. V ozadju tega turnirja je velika ideja in inovativen koncept. Veselimo se Volkswagnove podpore na tej vznemirljivi poti.«

Ekipe nacionalnih zvez v Franciji (FFF) in v Švici (ASF/SFV) se že vozijo s Volkswagni – od leta 2019 naprej pa se jim bodo pridružile še ekipe nemške zveze (DFB). Poleg prvenstva UEFA EURO 2020™ partnerstvo z zvezo UEFA obsega tudi evropsko prvenstvo za ženske (UEFA Women’s EURO), evropska prvenstva podmladka do 21 let (UEFA Under 21 Championships), prvenstvo Futsal EURO in zaključne tekme novo osnovane lige narodov zveze UEFA, ki bodo prvič potekale leta 2019. Poleg tega lahko Volkswagen različne pravice uporablja na kvalifikacijskih tekmah za prvenstvo UEFA EURO 2020™. Volkswagen bo užival v paketu, ki med drugim vključuje oglaševalske ukrepe, digitalne pravice, vstopnice in možnosti pogostitve. V času trajanja pogodbe se bo odvilo več kot 500 tekem.

Jürgen Stackmann, direktor prodaje znamke Volkswagen, je poudaril, da sponzoriranje sovpada z uvedbo električnega modela I.D in da želijo s promocijo v nogometu vzbuditi zanimanje za znamko ter nove rešitve mobilnosti v Evropi in širše.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper