Volkswagen je predstavil načrt izboljšav na vozilih z dizelskimi motorji EA 189 EU5

Sreda, 30 September 2015

Družba Volkswagen AG je predstavila akcijski načrt za izvedbo izboljšav pri obdelavi izpušnih plinov v dizelskih vozilih. Tehnične rešitve so v pripravi in bodo pristojnim oblastem predstavljene še v oktobru. Aktualna nova vozila koncernskih znamk z motorji EU6 niso prizadeta.

Akcijski načrt predvideva, da bodo Volkswagen in druge prizadete koncernske znamke oktobra pristojnim oblastem predstavile tehnične rešitve in ukrepe. Lastniki teh vozil bodo o tem obveščeni v naslednjih tednih in mesecih. Vse prizadete koncernske znamke bodo postavile nacionalne spletne strani, kjer se bodo stranke lahko tekoče seznanjale z aktualnim stanjem zadeve.

Z notranjo preiskavo je bilo v petek ugotovljeno, da bo servisni ukrep treba izvesti na približno pet milijonih osebnih vozil znamke Volkswagen od skupno enajst milijonov koncernskih vozil po celem svetu. Ta vozila določenih letnikov in modelov (na primer Volkswagen Golf šeste generacije, Volkswagen Passat sedme generacije ali prva generacija Volkswagen Tiguana) so opremljena z dizelskimi motorji tipa EA 189.

Prizadete stranke bodo najprej obvestili, da bo na njihovem vozilu v kratkem mogoče izvesti izboljšave pri obdelavi izpušnih plinov. Vsa vozila so tehnično varna in primerna za vožnjo.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper