Volkswagen na salonu Frankfurt IAA 2011

Ponedeljek, 12 September 2011
15. septembra se bo v Frankfurtu začel 64. mednarodni avtomobilski salon, na katerem se bo znamka Volkswagen predstavila na skoraj 9.000 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru v hali 3.0. Na ogled bo 54 vozil in številni tehnični eksponati. Med najzanimivejšimi bodo svetovne premiere malčka up! in inovativnih študij ter 30-metrski velikanski tablični računalnik, imenovan „Innovation Wall“. Obiskovalcem bo na voljo 74 testnih vozil, vključno z devetimi golfi blue-e-motion na električni pogon.



Na frankfurtskem avtomobilskem salonu 2011 bo Volkswagen predstavil svojo inovativno in čustveno plat“, pravi Tillmann Stauske, vodja Volkswagnovih sejemskih in kongresnih dejavnosti. Na 8.893 kvadratnih metrov velikem prostoru, ki je zasnovan kot oblak, bo Volkswagen predstavil 54 vozil. Glavna atrakcija bo novi volkswagen up!, ki bo imel lastno multimedijsko prizorišče. Še več predstavnikov tega mestnega specialista bo postavljenih na bleščeče belih avtomobilskih brveh, imenovanih „Carwalks“, ki križajo celotni razstavni prostor. Za pravo vzdušje na približno 500 kvadratnih metrov velikem Beetlovem prostoru, ki spominja na lounge, bo skrbel DJ, ki bo stal tik ob eksponatih. Zraven bodo na ogled novi modeli Golf Cabriolet in Tiguan.

Inovativen in simpatičen – to je rdeča nit multimedijskega razstavnega prostora. Posebna spletna predstavitev za pametne telefone, ki si jo obiskovalci lahko naložijo z naslova www.volkswagen.de, ponuja informacije o načrtu sejemskih hal, poteku testnih voženj in frankfurtskih turističnih znamenitostih. Aplikacija poleg tega služi tudi kot avdio-vodič po razstavnih prostorih modelov Volkswagen up! in Volkswagen Beetle ter po tehnični predstavitvi – v nemškem in angleškem jeziku. Da bodo obiskovalci Volkswagnovega prostora lahko takoj uporabljali prenosni sejemski in turistični vodič, bodo hostesniki in hostese vsak dan razdelili približno 400 slušalk.

Interaktivni „Innovation Wall“ je srce tehnične predstavitve. Na 30-metrskem zidu bo Volkswagen obiskovalcem omogočil vpogled v prihodnost mobilnosti in pokazal inovativne študije ter alternativne tehnologije. Velikanski tablični računalnik bo realne eksponate predstavil tudi virtualno. Za obiskovalce bo v času letošnjega sejma skrbelo skupno 228 hostesnikov in hostes ter 80 Volkswagnovih sodelavcev, in sicer na razstavnem prostoru ter pri testnih in terenskih vožnjah. Stauske pravi: „Volkswagen ima med vsemi razstavljavci na IAA največjo floto testnih vozil – kar 74 jih bo čakalo pred halo 3.0. Obiskovalci bodo lahko preizkusili celotno Volkswagnovo produktno paleto – od pola in golfa blue-e-motion do touarega hybrida.“



Kdor bo spletni aplikaciji sledil tudi po mestu, bo novi up! srečeval na vsakem koraku. Mali Volkswagen je v velikem formatu predstavljen na reklamnih panojih in na digitalnem zaslonu na železniški postaji. Tisti, ki o najnovejšem modelu želijo izvedeti več, lahko najrazličnejše informacije preko integriranega vmesnika USB prenesejo s predstavitve na frankfurtskem letališču.