Volkswagen napoveduje novi model Arteon

Sreda, 30 November 2016

Volkswagen je z objavo skice nakazal videz novega modela, ki ga bodo predstavili čez tri mesece na avtomobilskem salonu v Ženevi. Volkswagen arteon se bo uvrščal nad passata, v zgornji srednji razred. Čeprav ga opisujejo kot 4-vratno limuzino, dejansko gre za 5-vratno kombilimuzino, ki jo moderni tržniki zaradi lepšega zvena radi imenujejo tudi “4-vratni kupe”. Prodaja se bo pričela prihodnje poletje.

Po skici sodeč je s strani hitro razpoznaven značilen Volkswagnov dizajn, še najbližje linijam sedanjega volkswagna CC, kar potrjuje tudi podatek, da se v prtljažnik dostopa skozi velika prtljažna vrata, bočna vrata pa so brez okenskih okvirjev. Izrazito horizontalno oblikovan prednji del arteona naj bi bil z združevanjem luči, maske in logotipa interpretiran povsem na novo. Rešetke maske se naj bi še bolj povezovale s 3-dimenzionalnimi elementi žarometov, grafika LED osvetlitve pa naj bi izražala dominantnost.

Volkswagen je ime Arteon ustvaril z združevanjem dveh besed ´art´ in ´eon´. S prvim želijo poudariti harmonične linije oblike, z drugim pa se navezujejo na prestižni model Phideon, Volkswagnov največji model na kitajskem trgu.

Aleksander Praper