Volkswagen polo dobil nagrado World car of the year

Sobota, 03 April 2010

Na mednarodnem avtomobilskem salonu na Manhattnu so danes Volkswagnovemu modelu Polo podelili naslov "Svetovni avto leta 20101" (World Car of the Year 2010).

Žirija je odločitev sprejela na osnovi različnih kriterijev, kot so kakovost, zanesljivost, varnost, okoljska ozaveščenost, izraznost in čustvena nota. Volkswagen je to priznanje prejel že leta 2009, in sicer za model Golf. Letos so bili najresnejši kandidati za laskavi naslov trije (po abecednem vrstnem redu): Mercedes Benz razred E, Toyota Prius in Volkswagen Polo.

"Počaščeni smo, da je žirija, ki jo sestavljajo ugledni strokovnjaki, izbrala Polo," je dejal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG. "Zelo nas veseli, da nam je uspeh, ki smo ga lani dosegli z Golfom, letos uspelo ponoviti tudi s Polom. Ta modela sta osvojila številna priznanja in pobrala skoraj vse nagrade, ki se podeljujejo v avtomobilizmu. To je jasen dokaz, da je Volkswagen na pravi poti in da imamo najboljšo produktno paleto v zgodovini podjetja."

Nagrado je danes zjutraj v New Yorku prevzel Walter de Silva, vodja oblikovanja v koncernu Volkswagen. "Nova generacija Pola navduši s svojim edinstvenim in brezčasnim dizajnom, ki ga zaznamujejo prečiščene linije, pa tudi s svojo izjemno gospodarnostjo. V svetovnem merilu se je za novi Polo doslej odločilo že več kot 230.000 kupcev."

V sedmih letih od prve podelitve so vsakoletne nagrade za svetovni avto leta postale eden najpomembnejših tovrstnih priznanj: večina izmed 59 žirantov iz 25 držav se je med 30 kandidati odločila za Polo.