Volkswagen prejel nemško nagrado „Image Award 2011“

Nedelja, 09 Oktober 2011
Mednarodna žirija je priznano nemško nagrado „Image Award 2011“ podelila predsedniku upravnega odbora družbe Volkswagen AG, prof. dr. Martinu Winterkornu, in Stephanu Grühsemu, generalnemu pooblaščencu za korporativno komuniciranje v koncernu Volkswagen. Strokovnjaki so izbor utemeljili z "doslednostjo, uspehom in pristnostjo, ki na prav poseben način zaznamujejo Martina Winterkorna". Povedali so tudi: "Za oblikovanje prepoznavnega profila in za verodostojno komuniciranje skrbijo vodja korporativnega komuniciranja Stephan Grühsem in njegova ekipa."



S podrobno vsebinsko analizo nemških in mednarodnih medijev so znanstvo dokazali, da v preteklih mesecih nihče od vrhunskih menedžerjev ni dosegel boljšega ugleda v medijih kot Winterkorn. Žirija je tudi dodala, da priljubljenost Volkswagnovega predsednika uprave ni le trenutnega značaja. Že pet let se Winterkorn uvršča v najvišjo skupino osebnosti, ki jim novinarji za njihovo delo izkazujejo največ spoštovanja. Priznanja predstavnikov medijev pa si Martin Winterkorn ni prislužil samo kot vrhunski menedžer, temveč tudi kot človek. Na svoji poti do vrha je namreč vedno stavil na poštenost, doslednost, lojalnost in na prevzemanje družbene odgovornosti.

Za to, da se te njegove lastnosti ustrezno zrcalijo tudi v javnosti, pa je zaslužen vodja korporativnega komuniciranja Stephan Grühsem. V sodelovanju s sodelavci mu je uspela jasna umestitev predsednika uprave v medijih. Grühsemovo komunikacijsko strategijo odlikuje, po besedah žirije, premišljeno in uravnoteženo pozicioniranje.

Nagrado, ki jo podeljujejo F.A.Z. Institut, PRIME research international in poklicno združenje Deutsche Public Relations Gesellschaft (DPRG), so predali v okviru slovesnosti v Kurhausu v Wiesbadnu.