Volkswagen prejel še en certifikat inštituta za okoljske raziskave

Sreda, 03 Oktober 2007

Wolfsburg, 2. oktober 2007 – nemški inštitut ÖKO-TREND je Passatu BlueMotion podelil priznani avtomobilski okoljski certifikat. Varčni Volkswagnov model srednjega razreda, ki je bil premierno predstavljen letos poleti, se je s številnimi najboljšimi ocenami, prejetimi na osnovi dolgega seznama kriterijev, uvrstil med najbolj okolju prijazne avtomobile leta 2007. . V času enega leta so certifikat inštituta ÖKO-TREND prejeli štirje Volkswagnovi modeli: Polo BlueMotion, Golf 1.4 TSI, Touran EcoFuel in sedaj še Passat BlueMotion.

Inštitut je še posebej izpostavil dejstvo, da je Volkswagnu s Passatom BlueMotion uspelo izdelati okolju prijazen avtomobil za dolge relacije, ki ima odlične transportne lastnosti. Na zunaj ga je mogoče prepoznati le po spremenjeni mreži hladilnika, na kateri je tako kot na zadku napis BlueMotion, toda pod karoserijo se skrivajo še številne druge posebnosti. Mednje sodijo menjalnik z daljšimi prestavnimi razmerji v 3., 4. in 5. prestavi, manjše število vrtljajev v prostem teku, bolj aerodinamična zasnova dna in pnevmatike z manjšim kotalnim uporom. Rezultat teh prilagoditev so za 0,6 l manjša poraba goriva – Passat BlueMotion na 100 km v povprečju porabi le 5,1 l goriva (limuzina) – ter manjše emisije CO2, ki znašajo 136 g/km. Passat Variant BlueMotion za 100 km vožnje potrebuje le 5,2 l goriva (poraba je v primerjavi z običajno izvedbo manjša za 0,7 l/100 km), emisija CO2 pa znaša 137 g/km.

Naslednji modeli BlueMotion, ki so bili premierno predstavljeni na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, se že približujejo startni črti, kajti Volkswagen paleto najvarčnejših in najbolj okolju prijaznih izvedb posamezne serije neprestano dopolnjuje. Še pred koncem leta se bo začela prodaja Golfa BlueMotion. V nadaljevanju bo predstavljenih še pet modelov, tako da bo v kratkem skupno na voljo kar deset modelov z oznako BlueMotion.

Podrobnejše informacije o nemškem inštitutu za okoljske raziskave ÖKO-TREND boste našli na spletni strani www.oeko-trend.de.

 

Porsche Slovenija