Volkswagen pri zanesljivosti povsem spredaj

Ponedeljek, 23 April 2007

Najbolj zanesljive avtomobile izdelujejo nemški koncerni. To je ugotovitev danes objavljene statistike okvar ADAC 2006. Najmanj pogosto se zaradi okvare na odstavnem pasu znajdejo vozila iz koncerna Volkswagen: s skupno 16 Audi­jevimi, Volkswagnovimi in SEAT-ovimi modeli na prvih petih mestih v osmih ocenjeva­nih segmentih je koncern prekašal vse druge proizvajalce avtomobilov.. 

Dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave Volkswagen AG, je ob tem povedal: "Najnovejša statistika okvar ADAC je zelo dober odraz naše ofenzive kakovosti, ki jo uresničujemo v zadnjih letih. Že samo dejstvo, da so po ugotovitvah ADAC kar trije Audijevi modeli najbolj zanesljivi v svojih razredih, pove vse. Pozitivno sliko dopolnjuje znamka Volkswagen s kar desetimi modeli na prvih petih mestih v osmih analiziranih segmentih. Zato so nam avtomobili v veselje – nam in tudi našim kupcem."

Podrobnejši rezultati: v razredu majhnih avtomobilov so se v statistiki okvar zelo dobro odre­za­li Audi A2 (1. mesto) ter Volkswagen Lupo (4. mesto) in Polo (5. mesto). Ocenjuje se, kako pogoste so bile na vozilu okvare v povprečju zadnjih šestih let. Spodnji srednji razred: tu so se v ospredje uvrstili Audi A3 (3. mesto), Golf (4. mesto) in Beetle (5. mesto). V naslednjem seg­mentu, srednjem razredu, sta se odlično odrezala Audi A4 (1. mesto) in Passat (4. mesto), na kar je vplivalo dejstvo, da izredno redko potrebujeta storitve pomoči na cesti. Škoda Octavia se je tu uvrstila na dobro 6. mesto.

V zgornjem srednjem razredu se je na prvo mesto uvrstil Audi A6. Med terenskimi vozili se je Volkswagen s Touaregom ponovno prebil v vodilno skupino (5. mesto). V kategoriji majhnih enoprostorcev so se zelo dobro odrezali Touran (3. mesto), Caddy (4. mesto) in SEAT Altea (5. mesto). Ker pa so v statistiki upoštevana tudi starejša vozila in takšna, ki jih ne izdelujejo več, lahko rečemo, da med majhnimi enoprostorci, ki so naprodaj kot nova vozila, zasedajo Touran, Caddy in Altea prva mesta. Razveseljiv je tudi pogled na kategorijo velikih enopros­torcev: tu se je za najbolj zanesljivega izkazal Sharan (1. mesto), sledi pa mu še en Volks­wag­nov model: T4 oz. T5 (2. mesto), bolj poznan pod imenom Multivan.

 

Porsche Slovenija