Volkswagen pričel s proizvajati novega beetla

Nedelja, 24 Julij 2011
Volkswagen je pričel s proizvodnjo nove generacije volkswagna beetla v tovarni Puebla, v Mehiki. Slavnostnemu dogodku so prisostvovali Dr. Guido Westerwelle, nemški zunanji minister, Felipe Calderón, mehiški predsednik in Hubert Waltl, član upravnega odbora, zadolžen za proizvodnjo ter logistiko .



Beetle je močan symbol naše znamke. Je kombinacija emocionalnega nasledstva originalnega hrošča s prihodnostjo Volkswagna,“ je komentiral Hubert Waltl said v Puebli. „Hkrati novi beetle in tovarna motorjev, ki jo gradimo v Silau, pomeni veliko zaupanje, ki ga izkazujemo Mehiki kot proizvodni lokaciji. Kot eden glavnih proizvajalcev kompaktnih Volkswagnov, je Volkswagen de México temelj strategije naše rasti v Severni Ameriki.“ Tovarna Puebla je največja avtomobilska tovarna v Mehiki in ena največjih Volkswagnovih tovarn. Vozila dobavlja Severni in Južni Ameriki ter Evropi. Tam poleg beetla izdelujejo tudi jetto ter golfa varianta. V letu 2010 so izdelali skupno 435.000 vozil. POleg tega izdelujejo tudi motorja ter skupno zaposlujejo kar 15.000 delavcev.

V Ameriki se je med leti 1949 in 1981 prodalo skoraj 5 milijonov hroščev. Novi beetle je med leti 1997 in 2010 nabral nadaljnjih 1,5 milijona in tudi od tretje generacije se pričakuje podobno. V Evropi bo novi volkswagen beetle naprodaj od jeseni.