Volkswagen prvič podelil nagrado za kakovost servisnih storitev

Sobota, 26 Julij 2008

Volkswagen je svojih 100 najboljših servisnih partnerjev v Evropi prvič odlikoval z nagrado za kakovost servisnih storitev (Volkswagen Service Quality Award). .Nagrajeni so bili tisti partnerji, ki so pri kakovosti servisnih storitev in pri navezovanju strank dosegli najboljše rezultate. V Autostadtu je med stotimi nagrado prejela tudi Avtohiša Randelj iz Kočevja.

Predstavniki zmagovalnih servisnih partnerjev so priznanja prejšnji četrtek zvečer prejeli na gala prireditvi v Autostadtu (Wolfsburg). Podelitve so se udeležili Detlef Wittig, podpredsednik koncerna, odgovoren za prodajo in trženje, prof. dr. Jochem Heizmann, član uprave delniške družbe Volkswagen, odgovoren za proizvodnjo, in še nekateri drugi predstavniki vodstvenega vrha. Med servisnimi partnerji iz 26 evropskih držav so prevladovali predstavniki petih glavnih trgov: Nemčije, Italije, Velike Britanije, Francije in Španije.

Wittig je poudaril: „Volkswagen mora biti sinonim za vrhunska vozila, obenem pa tudi za visokokakovostne servisne storitve. Le če bodo naše stranke resnično zadovoljne, se bodo vedno znova vračale. Zato moramo poskrbeti, da bo vsak stik z znamko Volkswagen pozitivna izkušnja.“ Eden izmed odločilnih kriterijev pri ocenjevanju servisnih partnerjev je zmanjšanje števila ponovnih popravil. Wittig je dejal: „Z rezultati tega tekmovanja smo zelo zadovoljni. Ti dosežki dajejo zgled za vsakodnevno delo v celotnem poslovanju servisa in omogočajo bistveno izboljšanje zadovoljstva strank, ki je pomemben dejavnik v boju s tekmeci, ter nadaljnje zmanjšanje števila ponovnih popravil.“

Volkswagnova nagrada za kakovost servisnih storitev sodi v sklop ukrepov, ki so združeni v t. i. „toolbox“. Ta je bil razvit posebej z namenom izboljšanja zadovoljstva strank in zmanjšanja obsega ponovnih popravil. Pripravljeni sklop ukrepov se izvaja pri uvoznikih in pri posameznih servisnih partnerjih. Nudi obširne možnosti za delovanje in različne instrumente, npr. komunikacijski trening za boljše prepoznavanje želja strank. Pri tem se vsebine na osnovi povratnih informacij servisnih partnerjev in posameznih trgov nenehno posodabljajo.

Trenutno je po vsej Evropi za znamko Volkswagen pri 6450 servisnih partnerjih zaposlenih več kot 77.000 oseb.

 

Porsche Slovenija