Volkswagen skrbi za transport na Rallyu Dakar

Torek, 03 Januar 2012
Znamka Volkswagen Gospodarska Vozila v letu 2012 tretje leto zapored ostaja uradni dobavitelj spremljevalnih vozil za Rallye Dakar, najtežji maratonski rallye na svetu. Tokrat so organizatorjem Amaury Sport Organisation (A.S.O.) priskrbeli floto 40 vozil, med njimi 30 amarokov.



Volkswagnova gospodarska vozila bodo tokom Rallya Dakar, ki traja od 1. – 15. januarja skrbela za podporo organizatorju in tekmovalcem. Rallye, ki bo obsegal preko 9000 kilometrov, se je pričel v Argentini in se bo čez slaba dva tedna končal v Peruju. Volkswagen bo na dan počitka poskrbel tudi za atrakcija – legenda Formule 1, Jacky Ickx, bo pokazal rock pevcu skupine Scorpions, Rudolfu Schenkerju ter svetovnemu boksarskemu prvaku Dariuszu  Michalczewskemu, kako se obvladuje amaroka na off-road površinah. V puščavo Atacama se bodo napotili tudi priznani jadralci na deski - Bjoern Dunkerbeck, Klaas Voget in Robby Swift.



Volkswagnovi amaroki in tudi druga spremljevalna vozila bodo v času spremljanja rallya izpostavljeni najbolj ekstremnim terenom na svetu. Kot podporna vozila bodo morali dokazati zanesljivost v različnih klimatskih razmerah, ki jih bodo srečevale na poti od Atlantika do Pacifika, skozi kanjone in puščavo Atacama, do Andov.