Volkswagen v prvem polletju prvič prodal preko 3 milijone vozil

Četrtek, 10 Julij 2014

Znamka Volkswagen Osebna vozila je v prvi polovici letošnjega leta prvič v svoji zgodovini prodala več kot tri milijone vozil. Po vsem svetu se je za vozilo te znamke odločilo 3,07 milijona kupcev, kar predstavlja 3,8-odstotno rast. Medtem, ko se je v Evropi in Aziji prodaja povečala, je v Ameriki znamka doživela padec.

"Znamka Volkswagen Osebna vozila si je v prvi polovici leta s prepričljivo modelsko paleto zagotovila stabilen razvoj. Predvsem golf je in ostaja prodajna uspešnica – kot klasični golf pa tudi kot variant in sportsvan," je povedal Christian Klingler, član uprave ter vodja prodaje in trženja v koncernu Volkswagen in pri znamki Volkswagen Osebna vozila. Dodal je še: "Tudi v drugi polovici leta bo situacija na svetovnih trgih polna izzivov in bo od nas terjala veliko."

V prvih šestih mesecih letošnjega leta je znamka Volkswagen Osebna vozila na skupnem evropskem trgu prodala 864.100 (+2,4 odstotka) vozil. V regiji Azija/Pacifik je v prvi polovici leta zabeležila 16,8-odstotno rast prodaje in je prodala 1,50 milijona vozil. Na Kitajskem, vključno s Hongkongom, je bilo v navedenem obdobju prodanih 1,39 milijona vozil. V Severni Ameriki se je za osebno vozilo znamke Volkswagen do konca junija odločilo 8,7 odstotka manj kupcev, oziroma 282.600 oseb. V Južni Ameriki se je prodaja v obdobju od januarja do junija zmanjšala za 21,1 odstotka na 317.300 vozil.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper