Volkswagen že proizvaja novega golfa GTI

Sreda, 24 April 2013

Volkswagen je od leta 1976 izdelal že preko 2 milijona modelov Golf GTI. Tudi prvi serijski golf GTI nove generacije je že zapeljal z montažne linije v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu. To je štirivratni GTI Performance, lakiran v tornado rdečo barvo in opremljen s športnimi sedeži s klasičnim karirastim vzorcem. Poganja ga motor 2,0 TSI, ki razvije moč 169 kW (230 KM).

Novi GTI se je svetovni javnosti premierno predstavil v začetku marca na avtomobilskem salonu v Ženevi. Kljub temu, da se vozilo v marsičem razlikuje od osnovnega modela, v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu že v začetni fazi načrtujejo visoke proizvodne kvote.

"GTI je doslej najbolj športen član velike Golfove družine, ki jo izdelujemo v Wolfsburgu. Za proizvodno ekipo je najpomembnejši cilj, tudi pri novem modelu ohranjati visoko raven kakovosti. Prepričan sem, da bo GTI tako kot njegov predhodnik iz Wolfsburga zelo uspešen," je ob začetku proizvodnje dejal vodja tovarne Siegfried Fiebig. Član tovarniškega sveta Jürgen Hildebrandt je dodal: "Novi GTI bo pomagal zapolniti proizvodne zmogljivosti tovarne, s svojo športnostjo pa bo okrepil tudi javno podobo znamke Volkswagen."

Novega GTI-ja odlikujejo izboljšane vozne zmogljivosti in do 18 % manjša poraba goriva. Novi golf GTI je mogoče pri nas naročiti od aprila, zanj pa je treba odšteti od 25.695 EUR naprej.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper