Volkswagen zmagal na glasovanju revije Firmenauto

Petek, 01 Julij 2011
Znamka Volkswagen je bila že drugič zapored izbrana za „okolju najbolj prijazno avtomobilsko znamko“ na izboru nemške strokovne revije Firmenauto. Več kot polovica od preko 2.300 bralcev se je na spletnem glasovanju odločila za znamko Volkswagen, ki je na nemškem trgu tudi vodilna v prodaji velikim kupcem.



Upravljavci voznih parkov so pri izboru poleg Volkswagnovih inovacij, ki so prilagojene strankam, pohvalili tudi učinkovitost njihovega produktnega programa. Veliki kupci lahko namreč trenutno izbirajo med 79 modelskimi različicami z emisijami pod 130 gramov CO2/km, 42 z emisijami pod 120 gramov CO2/km in petimi z emisijami pod 100 gramov CO2/km.

Priznanje „okolju najbolj prijazna avtomobilska znamka“ podeljujejo v Nemčiji od lanskega leta. Nagrada upošteva čedalje večja pričakovanja upravljavcev voznih parkov glede trajnostnega pristopa k mobilnosti. V aktualni študiji organizacije Dataforce se ekološka skladnost in nizke vrednosti porabe oz. emisij že danes uvrščajo med tri najpomembnejše razloge za izbiro določenega vozila.

Učinkovita mobilnost ima pri naših strankah čedalje večji pomen. Zato smo veseli, da naša okoljska prizadevanja spoštujejo tudi strokovnjaki za vozne parke. Vnovična nagrada je za nas spodbuda, da bomo svoj vodilni položaj na področju prodaje velikim kupcem tudi v prihodnje utrjevali z okolju prijaznimi inovacijami,“ je povedal Sven Kunath, vodja prodaje velikim in neposrednim kupcem pri znamki Volkswagen Osebna vozila.