Volkswagen zmagovalec rallya Dakar

Torek, 18 Januar 2011
Po 9600 kilometrih in 13 etapah v ekstremnih pogojih sta Volkswagnova voznika Nasser Al-Attiyah in Timo Gottschalk slavila svojo prvo zmago na tem izjemno zahtevnem rallyu. Tudi drugo in tretje mesto je pripadlo Volkswagnovima ekipama, hkrati pa je to bila tretja zaporedna zmaga za Volkswagen od leta 2009.



Novi Race Touareg 3 je torej odlično zaključil svoj prvi nastop po zahtevnih terenih Čila in Argentine. V karoserijo, ki nič kaj več ne spominja na serijsko vozilo, je vgrajen 2,5-litrski petvaljni bi-turbo TDI, ki pridela 310 KM in poganja vsa štiri kolesa. O zaneljivosti in premoči tokratnih touaregov govori že podatek, da so Volkswagnovi dirkalniki so osvojili zmage na kar 12 od 13 etap. Na prvih treh mestih 33. maratonskega rallya so se zvrstili: zmagovalca Nasser Al-Attiyah in Timo Gottschalk, drugouvrščena Giniel de Villiers in Dirk von Zitzewitz ter tretja Carlos Sainz in Lucas Cruz.



Carlos Sainz je, z zmago etape na poti v Buenos Aires, število svojih dosedanjih etapnih zmag povečal na 24 in tako prehitel francoskega rivala Peterhansela.