Volkswagni BlueMotion dobili nagrado World Green Car

Ponedeljek, 05 April 2010

Volkswagnovim modelom BlueMotion so danes na mednarodnem avtomobilskem salonu na Manhattnu v New Yorku podelili naziv World Green Car 2010.

Žirija iz 59 članov je izvedbe BlueMotion (na voljo za modele Polo, Golf in Passat) v tekmovanju za nagrado World Green Car Award 2010 spoznala za boljše od drugih dveh finalistov (Honda Insight in Toyota Prius).

Prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave družbe Volkswagen AG, se je novice zelo razveselil in je povedal: „BlueMotion je svetovno najuspešnejša produktna znamka za gospodarnost. Je sinonim za izjemno profesionalnost pri razvoju Volkswagnovih učinkovitih in varčnih pogonskih agregatov".

Nagrado je danes zjutraj v New York Cityju prevzel Walter de Silva, vodja oblikovanja v koncernu Volkswagen. Priznanje World Green Car, ki ga vsako leto podeljujejo v okviru nagrad World Car Awards, velja za enega najbolj uglednih, zanesljivih in pomembnih programov te vrste. Zaradi kompleksnosti nekaterih „zelenih" tehnologij je upravni komite World Car najel tri strokovnjake za okolju prijazne tehnologije.

 

Porsche Slovenija