Volkswagnova nagrada za kakovost servisnih storitev

Petek, 06 November 2009

V Wolfsburgu je potekala že druga podelitev Volkswagnovih nagrad za kakovost servisnih storitev (Volkswagen Service Quality Award, VSQA). Na svečani prireditvi, ki so se je udeležili najvišji predstavniki koncerna Volkswagen, je priznanja prejelo 100 najboljših pooblaščenih servisov iz Evrope, Rusije in Turčije, ki so v zadnjih 12 mesecih na področju izvajanja servisnih storitev in navezovanja strank dosegli najboljše rezultate.

Iz Slovenije je priznanje za letošnje leto prejelo podjetje Integral Avto iz Jesenic. Ta pooblaščeni servis je izvajal najkakovostnejše servisne storitve in dosegal najnižjo stopnjo ponovnih popravil ter s tem najvišjo stopnjo zadovoljstva strank.

Kakovost servisnih storitev sodi med najpomembnejše dejavnike v avtomobilski panogi. "Ima odločilno vlogo pri zadovoljstvu strank in njihovi zvestobi izbranemu servisu. To ne zagotavlja samo stalnega posla pooblaščenemu servisu, temveč daje zagon celotni avtomobilski industriji," je na svečani podelitvi dejal Christian Klingler, ki je kot član uprave odgovoren za marketing in prodajo osebnih vozil Volkswagen. "Samo zveste in zadovoljne stranke lahko trajno navežemo na znamko Volkswagen," je poudaril Klingler.

Da bi bili ti aspekti deležni ustrezne pozornosti, so pri Volkswagnu leta 2008 zamislili nagrado za kakovost servisnih storitev in že lani na ekskluzivni prireditvi v Wolfsburgu podelili priznanja 100 najboljšim pooblaščenim servisom iz vse Evrope. Tudi letos so za dobitnike priznanj pripravili pester spremljevalni program: ekskluziven ogled tovarne, cestne in terenske vožnje s priznanimi vozniki rallyja (driving experience with Volkswagen Motorsport onroad and offroad) ter nočitev v prestižnem hotelu Ritz Carlton v Wolfsburgu.

Michael Horn, vodja celotne Volkswagnove poprodaje, je na prireditvi še posebej pohvalil predanost in prizadevanja nagrajencev: „Dobitniki priznanj so zgled za vsakodnevno delo v celotnem sektorju servisnih storitev. Dobre servisne storitve in kakovostna izvedba pomembno prispevajo k večjemu zadovoljstvu strank in nadaljnjemu zmanjšanju števila ponovnih popravil. Zahvaljujemo se vam za vaš trud in dosežene uspehe!"

Sodelujoče države:
Nemčija, Belgija, Francija, Velika Britanjija, Španija, Italija, Portugalska, Češka, Švica, Nizozemska, Avstrija, Švedska, Norveška, Finska, Danska, Irska, Madžarska, Slovenija, Slovaška, Rusija, Turčija, Hrvaška, Luksemburg, Poljska, Grčija, Romunija, Kanarski otoki.

 

Porsche Slovenija