Volkswagnova tovarna v Wolfsburgu dosegla najboljši rezultat zadnjih 24 let

Torek, 06 Januar 2015

Volkswagnova matična tovarna v Wolfsburgu je leto 2014 zaključila z najboljšim proizvodnim rezultatom v zadnjih 24 letih. Na štirih montažnih linijah so v tej tovarni v letu 2014 izdelali več kot 836.000 vozil. To je okrog 29.000 vozil več kot leto poprej.

"Takšen uspeh so s svojo izjemno prizadevnostjo omogočili vsi zaposleni v tovarni. Delali so veliko vikendov in tudi med kolektivnim dopustom ter tako opravili več kot 100 dodatnih izmen, za kar se vsem najlepše zahvaljujem," je povedal direktor tovarne Jens Herrmann.

K rekordnemu rezultatu sta največ prispevala modela Golf 7 in Tiguan. V proizvodnih halah so izdelali več kot 409.000 golfov in več kot 247.000 tiguanov. Poleg njiju sta k uspehu največje Volkswagnove tovarne pripomogla tudi golf sportsvan in touran s prav tako velikim obsegom proizvodnje. "Tovarna v Wolfsburgu je v preteklem letu suvereno realizirala začetek proizvodnje kar štirih modelov. To so zavidanja vredni dosežki, ki nas navdajajo s pogumom za izzive, ki jih prinaša novo leto," je poudaril direktor tovarne.

Herrmann samozavestno pričakuje leto 2015: v tovarni v Wolfsburgu se bodo nadaljevale priprave na platformo MQB-A2 in s tem za proizvodnjo novih modelov.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič