Volkswagnove novosti v Sloveniji v letu 2012

Nedelja, 01 Januar 2012
Predstavniki znamke Volkswagen za Slovenijo so na novoletni tiskovni konferenci izrazili zadovoljstvo glede prodaje v letu 2011, saj se je prodaja osebnih vozil povečala za okoli 10 %, prodaja gospodarskih vozil pa kar 80%! Volkswagen je z osebnimi vozili dosegel najvišji slovenski tržni delež v zgodovini, opomogla pa si je tudi trgovska mreža.



Za leto 2012 pri znamki Volkswagen napovedujejo kar nekaj pomembnih novosti. V februarju bo v Slovenijo pripeljal prenovljeni passat CC, še v istem mesecu mu bo sledil naslednik malega lupa, Volkswagen up! Konec marca ali v začetku parila se bodo razveselili tisti, ki nihajo med osebnimi in SUV vozili, saj se bo pričela prodaja passata alltrack. Najbolj pomembna Volkswagnova novost leta 2012  pa se na slovenskem trgu obeta meseca novembra – golf sedme generacije, ki bo na voljo tudi kot hibrid in električni avto.

Gospodarska vozila Volkswagen so svoj velik prodajni uspeh dosegla po zaslugi oživljanja gospodarstva in seveda tudi zaradi dveh novih modelov - Crafterja ter Amaroka. Slednji bo že v januarju 2012 pridobil novi motor 2,0 TDI (132 kW) in samodejni menjalnik. Januarja bodo za multivan ponudili Bussines paket, za vse modele gospodarskih vozil pa bodo uvedli Bluemotion Technology.