Volkswagnovi partnerji izboljšujejo kakovost servisnih storitev

Ponedeljek, 03 Maj 2010

Začele so se kvalifikacije za četrto Volkswagnovo nagrado za kakovost servisnih storitev (Volkswagen Service Quality Award). Za 37 Volkswagnovih partnerjev v Sloveniji je to spet čas posebnih izzivov.

Ob koncu tekmovanja, na katerem je lani sodelovalo 6.450 Volkswagnovih partnerjev iz 27 držav, bo na slavnostni prireditvi v Wolfsburgu 100 najboljših partnerjev prejelo zasluženo priznanje. Tekmovanja se lahko udeležijo vsi Volkswagnovi partnerji iz sodelujočih držav – in prav vsak ima možnost, da se na koncu povzpne na oder za zmagovalce. 

Servisni partnerji morajo za uvrstitev na tekmovanje izvajati standardizirano anketo o zadovoljstvu strank, v obdobju dvanajstih mesecev. Ankete se na koncu ovrednotijo po kriterijih za navezovanje strank in stopnji ponovnih popravil, na podlagi česar se pokaže, kdo v državi je najboljši med najboljšimi.

Osnovni cilj nagrade je, motivirati sodelavce v servisni mreži, da bodo dosledno zmanjševali število ponovnih popravil in s tem izboljšali kakovost servisnih storitev. Ta sodi med najpomembnejše dejavnike v avtomobilski panogi in je za Volkswagen že od nekdaj posebnega pomena. Ima odločilno vlogo pri zadovoljstvu strank, ki ne zagotavlja samo stalnega posla pooblaščenemu servisu, temveč pomembno vpliva tudi na prodajo novih vozil. "Dolgoročno lahko na znamko Volkswagen navežemo samo zveste in zadovoljne stranke," je na zaključni slovesnosti v muzeju Phaeno v Wolfsburgu poudaril Christian Klingler, ki je kot član uprave odgovoren za marketing in prodajo osebnih vozil Volkswagen.

Cilj Volkswagnove mednarodne servisne organizacije je, zagotoviti količinsko rast ob stalni rasti kakovosti. Vodja te organizacije, Michael Horn, v zvezi s tem pravi: "Cilj Volkswagnove poprodaje je, da se do leta 2018 z izvrstnimi storitvami in maksimalnim zadovoljstvom strank uvrstimo med tri proizvajalce z najvišjo stopnjo zadovoljstva strank." Kar se tiče ponovnih popravil, je napredek že viden: v zadnjih treh letih se je njihovo število na vseh najpomembnejših trgih prepolovilo.

Leta 2009 se je za nagrado za kakovost servisnih storitev kvalificiralo 38  Volkswagnovih partnerjev iz servisne mreže Porsche Slovenija, zmagovalec Integral Avto pa se je udeležil slovesne podelitve v Wolfsburgu.  Integral Avto iz Jesenic se tako lahko prišteva med najboljše Volkswagnove servisne partnerje na svetu.

 

Porsche Slovenija