Volkswgnova proizvodnja bo do leta 2018 za 25% bolj ekološka

Četrtek, 29 December 2011
V okviru iniciative "Think Blue. Factory." si je Volkswagen za proizvodnjo svojih osebnih vozil zadal cilj, da v proizvodnih obratih do leta 2018 za četrtino izboljša učinek proizvodnje na okolje. To izboljšanje okoljske prijaznosti proizvodnje se v veliki meri nanaša na porabo energije, količino odpadkov, emisije in porabo vode.



S povečevanjem učinkovitosti in proizvodne količine naših tovarn, si znamka Volkswagen prizadeva dosegati tudi ekološke cilje, navedene v strateškem načrtu do leta 2018. Poleg tega nameravamo narediti še korak dlje in do leta 2018 našo proizvodnjo narediti za 25 % bolj prijazno do okolja,” je komentiral Hubert Waltl, član upravnega odbora Volkswagna, zadolžen za proizvodnjo in logistiko.

"Think Blue. Factory." je dodatek k Volkswagnovem ekološkem sloganu "Think Blue." in vsebuje še ključne elemente proizvodnje vozil. Program "Think Blue. Factory." se zavzema za učinkovitejšo rabo energije v proizvodnji ter za pridobivanje energije na okolju prijazen način. Program se naslavlja na vse zaposlene v tovarnah. V prihodnosti bodo uvedli tudi poseben dan "Think Blue. Factory.", ki bo namenjen vsem dosežkom iz tega področja, s podelitvijo nagrad Volkswagen Energy Cup. 

Pred nekaj tedni je bila Volkswagnova tovarna Chattanooga, v zvezni državi Tennessee, prva avtomobilska tovarna na svetu, ki je prejela platinasti certifikat LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), kar je potrdilo za skladnost z najbolj zahtevnimi standardi okolju prijazne proizvodnje.