VW Amarok uradno spremljevalno vozilo rallya Dakar

Četrtek, 19 November 2009

Je vzdržljiv, robusten in obvlada tudi najzahtevnejše poti. To bo Volkswagen Amarok lahko dokazal januarja 2010 na najprestižnejšem rallyju na svetu. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je postala uradni dobavitelj rallyja Dakar in s tem organizatorja Amaury Sport Organisation (A.S.O.). Novi Volkswagnov odprti dostavnik tako na znameniti vzdržljivostni preizkušnji prevzema vlogo spremljevalnega vozila. 20 Amarokov bodo uporabljali organizatorji, nadaljnjih 15 pa bo na voljo novinarjem in za transfer.

Na rallyju Dakar, ki bo potekal od  1. do 17. januarja 2010, se bodo med drugimi pomerile tudi 4 ekipe Volkswagen Motorsport, ki bodo morale premagati 9.000 kilometrov dolgo pot po Argentini in Čilu. Start in cilj sta v Buenos Airesu.

Tudi vozila Amarok bodo med rallyjem opravila pravi preizkus vzdržljivosti, saj morajo prenesti vse obremenitve tega izjemno zahtevnega tekmovanja: kot vozila organizatorja za ogled proge, kot novinarska vozila in kot vozila za transfer ekipe Volkswagen Motorsport.

Štiri vozila za potrebe organizatorja bodo posebej predelana za terensko vožnjo. A.S.O bo prav tako imel na voljo štiri Multivane Panamericana.

„Veseli nas, da bomo kot spremljevalna vozila uporabljali Volkswagen Amarok, saj morajo biti vozila za rally Dakar tehnično popolna, zanesljiva in vzdržljiva – to velja tako za naš Race Touareg kot tudi za spremljevalna vozila. Amarok je pravi avto za našo ekipo," je prepričan Kris Nissen, direktor oddelka Volkswagen Motorsport.

„Amarok je vrhunski odprti dostavnik, ki se lahko pohvali z vsemi odlikami, značilnimi za Volkswagnova vozila. Na rallyju Dakar – eni izmed zadnjih velikih pravih pustolovščin – bo dokazal, da je suvereno in vsestransko vozilo brez konkurence,“ dodaja Stephan Schaller, tiskovni predstavnik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

„Poleg tega Volkswagen Amarok izdelujejo v Argentini in Južna Amerika je eden izmed najpomembnejših trgov za tovrstna vozila, tako da je sodelovanje na rallyju Dakar za nas takorekoč obvezno," poudarja Schaller.

Volkswagen Amarok se bo javnosti prvič aktivno predstavil prav med rallyjem Dakar v Argentini. Prodaja tega modela se bo začela po zaključku rallyja, najprej v Južni Ameriki in nato v Evropi. Z njim znamka Volkswagen Gospodarska vozila tako vstopa v nov segment.

 

Porsche Slovenija