VW že sprejema naročila za golfa R in scirocca R

Ponedeljek, 02 November 2009

Z modelom Golf R, za katerega pooblaščeni trgovci že sprejemajo naročila, Volkswagen dokazuje, da tudi vrhunska športna vozila lahko dosegajo nizke vrednosti pri porabi goriva. Golf R po zaslugi vrhunskega motorja TSI porabi samo še 8,5 litra – kar 2,2 litra oz. 21 odstotkov manj kot njegov predhodnik.

Namesto 6-valjnika, ki je do sedaj poganjal modele R, je v nove modele R vgrajen 4-valjni motor TSI z 2–litrsko gibno prostornino in turbopolnilnikom ter 195 kW (265 KM) največje moči. Golf R s štirikolesnim pogonom razvije največji navor 350 Nm (2.500–5.000 1/min) in od 0 do 100 km/h pospeši v 5,7 s (Golf R DSG: 5,5 s), najvišja hitrost pa je elektronsko omejena na 250 km/h. Dva izmed številnih optičnih prepoznavnih elementov tegavozila so serijske dnevne luči v tehniki LED in novo razvite zadnje luči v tehniki LED.

Scirocco R z 2,0-litrskim motorjem TSI, pogonom spredaj, samosvojim videzom in ekskluzivno opremo prav tako odraža suvereno moč – 195 kW (265 KM). Prednosti: velika moč in velik navor pri znatno manjši porabi goriva. Pri izvedbi z avtomatskim menjalnikom DSG se v 100 km poti v povprečju vbrizga 8 litrov bencina super plus direktno v zgorevalne prostore, kar ustreza emisiji CO2 187 g/km – rekordni dosežek za športno vozilo z elektronsko omejeno najvišjo hitrostjo 250 km/h. Športnik, katerega dirkaška izvedba se je izkazala na 24-urni dirki na Nürburgringu, je že na voljo v prodajnih salonih.

Specialisti pri programu Volkswagen Individual so pripravil serijo dodatkov R-Line – namenjena je vsem kupcem, ki želijo, da sta karoserija in notranjost njihovega vozila zasnovani v slogu visokozmogljivih modelov R, vendar pa se raje odločajo za bencinske ali dizelske motorje z manj moči. Za golf R-Line in scirocco R-Line je že možno naročiti ekskluzivno opremo: posebna 17-colska aluminijasta platišča Mallory (opcijsko 18-colska), strešni usmernik zraka, odbijači z R-designom, mreža hladilnika v črni barvi s sijajem ter črn difuzor na zadku vozila. V notranjosti pripadnost družini R-Line odražajo vstopne letve R Line. Športni sedeži v novem designu Kyalami, ki imajo na vzglavnikih izvezen logotip R-Line, športni volan ter pokrivne obloge pedalov in opora za voznikovo levo nogo iz legiranega jekla dajo dinamičnemu značaju piko na i.

Scirocco R je zmagovalec tudi v virtualnem svetu: v le treh tednih si je aplikacijo »Scirocco R 24H Challenge« za iPhone naložilo več kot milijon uporabnikov. Hitrostna dirka je v 32 državah, med drugim v Nemčiji, Švici, Italiji, Grčiji, na Norveškem, Japonskem, Poljskem, Portugalskem in v Mehiki, dosegla 1. mesto v Applovi spletni trgovini App Store. Po igri »Polo Challenge«, s katero je v začetku leta navdušil Volkswagen, je to že druga uspešna »mobilna« marketinška poteza te znamke.

 

Porsche Slovenija