Začetek serijske proizvodnje novega volkswagna tiguana

Petek, 08 Januar 2016

V Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu je v ponedeljek z montažne linije zapeljal prvi serijski primerek nove generacije kompaktnega športnega terenca Tiguana. 

Direktor tovarne Jens Herrmann je ob tej priliki povedal: "V preteklih mesecih smo se z zaposlenimi intenzivno pripravljali na to, da bo novi tiguan izpolnil visoka pričakovanja naših strank glede kakovosti."

Prvi tiguan je bil predstavljen na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu leta 2007. Od začetka serijske proizvodnje avgusta 2007 je bilo po vsem svetu izdelanih več kot 2,8 milijona tiguanov, od tega več kot 1,6 milijona v Wolfsburgu.

V tovarni v Wolfsburgu bodo v prihodnjih mesecih vzporedno izdelovali obe generaciji tiguana, potem pa se bodo postopoma čedalje bolj osredotočili na novo produktno generacijo. Da bi lahko zadovoljili zdajšnje visoko povpraševanje strank, bo od spomladi naprej prvo generacijo tiguana delno izdelovala tudi tovarna Volkswagen Osnabrück.

Konec novembra je novi tiguan na mednarodnem izboru bralcev časnika Autozeitung premagal 21 tekmecev v kategoriji "terenska vozila do 30.000 evrov" in osvojil lovoriko Auto Trophy 2015.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper