Znan zmagovalec "Scirocco Song Contest"

Ponedeljek, 02 Junij 2008

Več tisoč zaposlenih iz vseh nemških Volkswagnovih tovarn je nestrpno pričakovalo finale pevskega tekmovanja "Scirocco Song Contest". Kdo bo posodil svoj glas za televizijski oglas za Scirocco?. Napeto je bilo vse do konca – nato pa je Dennis Ritter-Eichenlaub v četrtek pred razgretim in rokovsko razpoloženim občinstvom v Wolfsburgu še enkrat v živo zapel pesem "I wanna be free". Žirija je bila enotna: to je glas za novi Scirocco – močan, dinamičen in prepoznaven. Dennis Ritter-Eichenlaub v vseh pogledih uteleša duh novega Scirocca.

34-letni mehanik je zaposlen v tehničnem razvoju v tovarni v Wolfsburgu. Ideja mu je bila tako všeč, da se je brez oklevanja odločil za sodelovanje, ko je v okviru tekmovanja "Scirocco Song Contest" na tovarniško dvorišče zapeljal t.i. karaoke-bus. Dennis se tudi sicer v prostem času rad ukvarja z glasbo. Kot amaterski glasbenik in član glasbene skupine ter DJ ve, kaj je občinstvu všeč.

"Scirocco Song Contest"

Skoraj 150 zaposlenih iz različnih oddelkov Volkswagnovih nemških tovarn (Wolfsburg, Braunschweig, Emden, Hannover, Kassel in Salzgitter) je na pevskem tekmovanju sodelovalo s svojo izvedbo pesmi za Scirocco. Nagrada je bila privlačna – zmagovalec bo lahko zapel v televizijskem oglasu za Scirocco. Žirija je med skupno 146 prijavljenimi izbrala 25 najboljših, med temi pa so od 5. do 24. maja 2008 izbirali obiskovalci spletne strani www.scirocco-contest.de in v finale popeljali tri najboljše. Poleg njih je še dva kandidata nominirala žirija. Avtor Sciroccove himne "I wanna be free" je Leslie Mandoki, eden najuspešnejših nemških glasbenih producentov. Da bi se čim več zaposlenih odločilo za sodelovanje, je Volkswagen na pot poslal t.i. karaoke-bus – mobilni snemalni studio, ki je obiskal vse Volkswagnove tovarne.

 

Porsche Slovenija