Audi A4 1.9 TDI e in 2,0 TFSI e

Ponedeljek, 07 Maj 2007

Audi je svojo najbolje prodajano serijo A4 dopolnil z dvema novima, izrazito učinkovitima izvedbama. Audi A4 1.9 TDI e razvije moč 115 KM in je na voljo v limuzinski in karavanski (Avant) različici. Med njegove glavne odlike sodijo dobre zmogljivosti in visoka učinkovitost. Audi A4 1.9 TDI e za pospešek do 100 km/h potrebuje le 11,2 sekunde, njegova največja hitrost pa znaša 201 km/h. Limuzina s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom na 100 km v povprečju porabi le 5,2 l dizelskega goriva, emisija CO2 pa znaša 137 g/km. Ponudba vključuje tudi model Audi A4 2.0 TFSI e.

Napredna motorna tehnologija TDI in številne premišljene rešitve so ključ do še učinkovitejše izrabe goriva: najboljši dokaz za to je prikaz prestav na zaslonu v kombiniranem instrumentu, ki voznika v skladu s trenutno situacijo obvešča, kdaj je optimalni čas za izbiro naslednje prestave. Še posebej pri porabi goriva je pomembno, da voznik v celoti izkorišča potencial vozila. S prikazom prestav je vozniku na voljo pomembna dodatna informacija, ki omogoča varčnejši način vožnje.

Za audi A4 1.9 TDI e so konstrukterji uporabili še posebej dolgo prestavno razmerje od 3. do 6. prestave. Temu je ustrezno prilagojena tudi elektronika motorja. Z različnimi načini za zmanjšanje mase, ki med drugim vključujejo aluminijast pokrov motornega prostora, pnevmatike z manjšim kotalnim uporom (dimenzija 205/55 R16) in izboljšane aerodinamične lastnosti ( zadnjei usmernik zraka S line), so inženirji dosegli, da A4 1.9 TDI e omogoča nadvse varčno mobilnost.