Audiji A6 in A7, prenova

Nedelja, 24 April 2016

Audiji A6 in A7 so dočakali novo osvežitev. Limuzina in avant A6 imata sedaj ostrejše karoserijske poteze, vsi modeli pa so pridobili izboljšano notranjost in posodobitev opreme. Za A6 allroad quattro so pripravili nov, obsežen paket opreme. Prenovljeni modeli bodo na ceste zapeljali poleti.

S prenovo so audiji A6 in A7 pridobili nekoliko drugačen prednji del, ki ima še bolj poudarjene horizontalne poteze. Na novo so oblikovali odbijača in pragova, pri vseh pa so izpostavili ostrejše linije. Z opcijskim paketom zunanje opreme S line dobijo modeli A6 novo mrežo hladilnika, ki ima osrednji del lakiran v matirano črni barvi, vodoravne lamele pa kromirane. Kromirani prečki krasita stranski odprtini za dovod zraka, če je vozilo opremljeno s prilagodljivim tempomatom (ACC), pa sta kromirani tudi okrogli obrobi.

V barvno paleto audijev A6 in A7 so dodali »matadorsko rdečo« in »gotlandsko zeleno« (slednja tudi za S-modele), dosedanja allroadova »javansko rjava« barva pa je odslej na voljo tudi za A6, A6 avant in A7 sportback. Za limuzino in avanta sta na voljo dva, za A7 sportback pa trije novi tipi platišč.

V notranjosti in prtljažniku modelov A6, A7, S6 in S7 je Audi uvedel LED osvetlitev. Med opcije so dodali novo aluminijasto dekoracijo in brezov les naravne sivkaste barve. Slednji so v ponudbi tudi za audije S6 in S7, medtem ko ima A6 allroad lahko omenjeno novo aluminijasto dekoracijo v bronasti barvi. Vsi modeli A6 in A7 so lahko za doplačilo opremljeni s še več možnostmi za povezave in razvedrilo. Novost je vmesnik za pametne telefone, ki podpira Apple Car Play in Android Auto, v telefonskem predalu pa je možno induktivno polnjenje mobilnega telefona, skladno s Qi-standardom. Za potnike na zadnjih sedežih sta na voljo Audijevi tablici, omrežno povezani z vozilom, delujeta pa tudi zunaj njega (velja tudi za S-modele).

Pri modelu A6 allroad quattro je Audi dodal elemente, ki še bolj poudarjajo njegov terenski značaj. Paket napredne opreme Advanced je na voljo za vse vrste motorjev in vključuje novo barvo laka »soho rjava«, nov sivi odtenek za montažne dele, 20-palčna platišča, športne sedeže z usnjem Valcona v »santos rjavi« barvi z novimi srebrnimi kontrastnimi šivi. Dodani so lahko že omenjeni novi aluminijasti ali leseni okrasni elementi, samoumeven pa je stalni štirikolesni pogon quattro s športnim diferencialom.

Prenovljeno družino Audijevih modelov A6 in A7 bo kmalu mogoče naročiti na vseh trgih. Dobavljati jih bodo začeli poleti, cene osnovnih modelov pa bodo ostale enake.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
 

Galerija