Audi A4 avant

Sobota, 15 Marec 2008

Audijevo paleto vozil bo že čez nekaj mesecev dopolnil novi A4 avant. Lepo, skladno in za Audija značilno oblikovani karavan je izdelan na podlagi limuzine A4 in torej z njo deli večino karoserijskih potez vse do sredine kabine. Prav tako je enak videz notranjosti in izbor motorjev.

V dolžino meri novi A4 avant 470 centimetrov. To pa je skoraj 12 centimetrov več kot prejšnji model. Temu primerno se naj bi pribitek prostora poznal v notranjosti ter seveda v prtljažniku, ki je bistvo karavanske oblike. Osnovna prostornina le-tega znaša 490 litrov in jo je z zlaganjem naslonov deljive zadnje klopi  možno povečati na 1.430 litrov. Kot dodatna oprema je na voljo odprtina za prevoz daljših predmetov s posebno vrečo za smuči in snežne deske.

Novi audi A4 avant prihaja na trg z dvema zmogljivima bencinskima in dvema dizelskima motorjema z razponom moči od 143 KM do 265 KM. Kasneje bo na voljo še različica 2.0 TDI s 170 KM. Kljub veliki moči motorjev, se naj bi poraba goriva v primerjavi s predhodnim modelom zmanjšala za več kot 14 %.

 

Galerija: