Life Ball mini 2013

Sreda, 29 Maj 2013

Mini trinajstič zapored podarja enega svojih modelov za dobrodelni dogodek Vienna Life Ball. Mini je tudi tokrat doživel preobrazbo, ki jo je izvedel mednarodno priznani oblikovalec za dobrodelne namene. Leto 2013 je priča miniju pacemanu s kreativnim podpisom Roberta Cavallija.

Italijanski oblikovalec je najmlajši in sedmi model v družini Mini spremenil s svojim zelo značilnim slogom. Pred začetkom dobrodelnega dogodka za boj proti AIDS-u, 25. maja 2013, sta italijanski modni oblikovalec in njegova žena, med Life Ball novinarsko konferenco, predstavila unikatnega minija.

Ob prvem pogledu Life Ball mini 2013 nedvomno kaže značilen slog slavnega modnega oblikovalca. Cavalli je nadgradil zunanjost minija pacemana – najmlajšega in sedmega člana družine Mini – z ekskluzivno barvo, ki jo je uporabil tudi na svojih lastnih avtomobilih: posebna spreminjajoča se barva, ki se blešči od črne do rjave, odvisno od kota svetlobe. Ta sijoča barva poudari linije prvega Minijevega »sports activity kupeja« in ga spremeni v zelo poseben unikat. Izrazit Cavallijev logotip na strehi avtomobila  skupaj z njegovim podpisom na vratih kupeja ne dopušča nobenega dvoma o tem, kdo je pustil  nezamenljiv pečat na avtomobilu.

Logotip je mogoče najti tudi v notranjosti, saj so vzglavniki in senčniki opremljeni s stilskim motivom. Notranje oblikovanje v črni barvi, s posameznimi pozlačenimi  elementi – kot so okrasni šivi na usnjenih sedežih in okolica Minijevega osrednjega merilnika – daje vozilu ekstravaganten videz. Ta je še dodatno okrepljen s Cavallijevimi značilnimi odtisi živali, ki jih dobimo na usnjenem volanu ter armaturni plošči.

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič

Galerija