Mini hipster hatch

Petek, 01 April 2016

Mini je danes v Londonu predstavil posebno serijo trivratnega modela Mini, namenjeno izstopajoči skupnosti oseb, imenovani »hipsterji«. Glede na to, da Mini vedno sledi potrebam individualizacije, je prvi nagovoril hipsterje z avtomobilom, katerega videz in oprema st amočno spremenjena, da bi nedvomno izrazila poseben značaj hipsterjev. Inovacija so okna z instagram filtrom, v preteklost pa se vračajo z dvojnim kasetnim predvajalnikom in fikksnim prenosom (pomislite na kolesa »fixie«).

Resnično izstopajoč mini hipster hatch je nevsakdanje stilski in nadvse primeren prevoz po nakupih starinskih oblačil. Dekoracije nekoliko zastarelega videza in izrazito (po našem okusu nestilska) iz preteklosti povzeta platišča, ustvarijo nezgrešljivo podobo. Mini hipster hatch je zasnovan kot mestni avtomobil z eno fiksno prestavo. Zato doseže najvišjo hitrost 40 km/h. Navdih za to rešitev so povzeli po popularnih »fixie« kolesih. Zato so odstranili štiri izmed petih prestav, da je vožnja enostavnejša in daje vozniku občutek kontrole, ko se odpravi po mestu na »superfood smoothie«.

Potniki v miniju hipster hatch se ne bodo morali zadovoljiti z naravnimi barvami okolice (#nofilter), saj so pri Miniju izumili variabilna stekla z možnostjo izbire 12 instagram filtrov – Live life in LO-FI ali Clarendon ali Crema ali kateri drugi. S pomočjo teh oken bodo potniki vsako vožnjo doživljali kot nekaj posebnega. Nadaljnja posebnost je oblazinjenje minija hipster hatch. Sedeži so odeti v jeans spranega videza, ki se bo optično prilegal še tako oprijetim kavbojkam. Vrhunec opreme pa je avdio sistem, ki se zgleduje po časih, ko je glasba resnično bila še pristna in tako potnikom daje občutek odstopanja od današnjega povprečja. Audio sistem vsebuje dvojni kasetnik z zvočnim izenačevalcem in analogni radio sprejemnik.

»Novi mini hipster hatch je avtomobil kakršnega nismo izdelali še nikoli prej,« je razložila Ivana Newcarr, odgovorna za lansiranje novih produktnih izkušenj pri Miniju. »Navdahnilo nas je posebno inovativno razmišljanje, ki ga je moč doseči, ko ignorirate navodila in vprašate tiste, ki ne želijo biti kategorizirani, kaj si želijo od avtomobila. Na ta način so prišli do rešitev, kot je prenos s fiksno prestavo, dvojni kasetnik, instagram filter okna in »upcycled» detajli

V skladu z individualistično usmerjenostjo hipsterjev Mini ponuja zelo omejeno serijo vozil. Če torej imate FOMO (Fear of missing out – strah, da bi kaj zamudili), ga hitro poiščite na povezavi: www.mini.co.uk/hipsterhatch

 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper


P.S. Ne jemati tega preveč resno, glede na to, da so objavili na 1. april. ;-)