Mini countryman

Sreda, 10 Marec 2010

Ljubitelji znamke Mini so se v Ženevi zbirali okoli novega modela v paleti – minija countymana, ki še izraziteje poudarja pustolovski slog življenja kot ostali aktualni modeli.

Mini, oziroma še vedno mali Anglež, je v novi izvedbi v dolžino zrasel na skupno 4,1 metra, višina pa se mu je povečala za 7,5 centimetra. Karoserija ostaja prepoznavna predstavnica svoje znamke in ohranja njene tipične elemente. A tokrat, s terenskimi dodatki in povišano oddaljenostjo od tal, namiguje na popotniško dušo tega modela. Notranjost vsebuje štiri sedeže, prtljažnik pa ponuja, odvisno od položaja zadnjih vzdolžno pomičnih in zložljivih  sedežev, od 350 do 1170 litrov volumna.

Mini countryman ima vgrajene enake motorje, kot so poznani že iz ostale palete. Moči segajo od 90 do 194 KM. Serijski pogon poteka na prednja kolesa, opcijsko pa je lahko speljan k vsem štirim. Štirikolesni pogon se uravnava elektronsko, samodejno. Glede na vozne okoliščine se po potrebi kar 100 % navora prenese samo na zadnja kolesa. Za doplačilo mini countryman ponuja tudi elektronsko zaporo diferenciala.

 

Galerija