Mini countryman ALL4 camp

Ponedeljek, 22 Julij 2013

Iskanje prenočišča je lahko še posebej mučno za voznike, ki so sprejeli spontano odločitev za obisk festivala ali izlet na morje. če si ne izberete katere izmed drugih možnosti - Mini Cowley ali Mini Clubvan Camper, vam ostane še Mini Countryman ALL4 Camp. S slednjim so skrbi zaradi iskanja primernega prostora ali prenočišča povsem odveč. Tudi na povsem odročnih krajih se lastnik preprosto le povzpne po stopnicah v strešni šotor minija countrymana, ki je s svojim štirikolesnim pogonom ALL4 odlično opremljen za vožnjo po brezpotjih.

O enostavnosti in uporabnosti tovrstne rešitve priča pol stoletja tradicije podjetja Maggiolina, ki izdeluje tovrstne strešne šotore, pa čeprav se pogosto pojavlja skepsa glede dovoljene nosilnosti strehe pri običajnih osebnih avtomobilih, medtem, ko je pri terencih ta rešitev že dodobra preizkušena. Strešni šotor, predstavljen v okviru koncepta Mini Countryman ALL4 Camp, se lahko namesti na minija, minija countrymana ali minija clubmana. Zunanjost šotora, izvedena v kovinski barvi Absolute Black z belimi črtami, se popolnoma ujema z konceptnim minijem.

Zgornja polovica šotora se preprosto zloži v za to namenjen kovček, ki je med vožnjo sploščen. Ob postanku se »kovček« odpre in poviša ter dobi obliko kvadrastega šotora. Preostane le še namestitev vzglavnika in že lahko zaspite z vam drago osebo. Kaj pa jutranji obisk trgovine in priprava zajtrka? Tudi tu je rešitev preprosta, saj je mini opremljen s posebnim stojalom za enostavno prevažanje gorskega kolesa.


Aleksander Praper

Galerija