Mini John Cooper works concept

Sreda, 08 Januar 2014

Mini s premiero koncepta Mini John Cooper Works na avtomobilskem salonu v Detroitu nakazuje novo generacijo najbolj športne civilne izvedbe modela Mini. Oznaka John Cooper Works je pri Miniju sinonim za maksimalno neposreden športen občutek, ki spominja na vožnjo gokarta.

Videz koncepta Mini John Cooper Works temelji na nedavno predstavljenem najnovejšem miniju, a je dopolnjen z elementi, ki maksimalno poudarijo športen videz. Razlike proti predhodniku so jasno vidne – medosna razdalja in motorni pokrov sta opazno daljša, koloteki širši, luči pa večje. Posebej za koncept John Cooper Works so izdelane aerodinamične komponente – nižja odbijača in pragova, strešni spojler ter difuzor. Prednji del preluknjajo velike zračne reže, maska ima črno obrobo, 18-palčna lita platišča John Cooper Works pa so na novo oblikovana. Koncept med drugim vključuje ekskluzivno visoko sijajno polirano lakiranje karoserije, v barvi Bright Highways Grey, katere komplementarni kontrast so številni rdeči poudarki in tipične rdeče črte.

Zasnova minija John Cooper Works temelji na dolgoletnih izkušnjah znamke v motošportu. Visoko zmogljiv pogonski sklop bo močan zvok oddajal skozi športni izpušni sistem s sreddinsko nameščenim dvojnim zaključkom. je dopolnjen z aerodinamičnimi komponentami, zmanjšanjem mase in dodelano tehnologijo podvozja, Rezultat je agilna in suverena lega na cesti, ki se izkaže v ekstremno športnih voznih razmerah.
 

Aleksander Praper

Galerija