Mini cowley

Ponedeljek, 22 Julij 2013

Mini je predstavil tri koncepte zasnovane na obstoječih modelih, v skladu z motom »It's A MINI Adventure«: Mini Clubvan Camper, Mini Countryman All4 Camp in Mini Cowley. V primeru prvega gre za predelavo avtomobila, pri preostalih dveh pa za Minijevemu slogu ustrezne dodatke za kampiranje. Širšemu krogu najbolj sprejemljiva je gotovo možnost vleke kamp prikolice, ki so jo pri Miniju poimenovali Cowley.

Užitek, na katerega prisegajo milijoni lastnikov počitniških prikolic po vsem svetu, je možnost udobnega in varnega postanka ter prenočitve v vsakem trenutku. Sedaj je to mogoče z majhno  počitniško prikolico  Cowley, v Minijevem stilu. Kompaktni potovalni model nosi ime po znameniti 100 let stari tovarni – danes znani kot Plant Oxford – kjer se proizvaja večina minijev.

Počitniška prikolica Cowley je rešitev za prenočitev, ki ponuja vse sodobne rešitve udobja, vključno s parom udobnih ležišč, plinskim štedilnikom z dvema gorilnikoma in rezervoarjem za vodo s črpalko in koritom. Solarni modul polni avtomobilski akumulator, dodan je tudi 230-voltni priključek za hladilnik, TV/DVD in avdio opremo. Prikolica kapljaste oblike je povzeta po znanih ameriških »teardrop« prikolicah znamke Little Guy, oziroma modelu Lil Deuce. Vključno s stranskimi ogledali je samo 12 centimetrov širša od minija clubvana, njena masa pa znaša malce pod 300 kg.


Aleksander Praper

Galerija