Mini paceman John Cooper Works

Sobota, 19 Januar 2013

Mini bo spomladi v prodajne salone pripeljal najzmogljivejšo različico svojega zadnjega modela Paceman - Mini Paceman John Cooper Works. Poganjal jo bo bencinski turbomotor z največjo močjo 160 kW (218 KM), za zvezen prenos moči na cesto pa bo skrbel štirikolesni pogon ALL4.


Navzven minija paceman John Cooper Works oznanjajo specifični napisi, posebna platišča in izraziti izpušni cevi

Zunanji videz modela Mini John Cooper Works Paceman poudarjajo športni oblikovni elementi, ki vključujejo aerodinamični paket, 18-palčna lahka aluminijasta platišča Twin Spoke Black Burnished, športni izpušni sistem s kromiranimi izpušnimi cevmi in pragove vrat z logotipom John Cooper Works. Na izbiro bo devet barv zunanjosti, vključno z odtenkom Chili Red, ki je rezerviran za modele John Cooper Works. Barva Chili Red bo na voljo tudi kot kontrastna barva za športne črte, streho in pokrove zunanjih ogledal.

Značilna notranjost minija je obogatena s športnim ambientom John Cooper Works v rdeči barvi. Slednji se odraža na rdečih okrasnih letvah armaturne plošče in vrat, športnem volanu z rdečim kontrastnimi šivi in logotipom John Cooper Works, prestavni ročici z rdečim prestavnim vzorcem in rdečimi kontrastni šivi. Prav tako so z rdečimi šivi in okrasom Diagonal Track polepšani športni sedeži iz blaga. Merilnika hitrosti in vrtljajev imata temno ozadje, temne barve Anthracite je tudi stropna obloga.


Notranjost minija pacemana John Cooper Works je skladna z zunanjostjo in odeta v vpadljivo črno-rdečo kombinacijo

Strupenega minija pacemana poganja poznani 1,6-litrski turbo bencinski motor, ki razvije 160 kW (218 KM) pri 6.000 vrt/min. Največji navor 280 Nm je na voljo med 1.900 in 5.000 vrt/min. Za kratek čas se ta vrednost lahko poveča na 300 Nm med 2.100 in 4.500 vrt/min z uporabo funkcije Overboost. Motor je serijsko opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, za doplačilo je mogoče izbrati tudi 6-stopenjsko avtomatiko. Slednja vsebuje funkcijo Steptronic, ki omogoča vozniku možnost ročnega pretikanja prestav, z uporabo prestavne ročice na sredinski konzoli ali prestavnih stikal na volanu. Za večjo okoljsko sprejemljivost je motor opremljen z regeneracijo zavorne energije, indikatorjem za pretikanje in funkcijo Auto Start-Stop (pri avtomobilih z ročnim menjalnikom). Povprečna poraba goriva znaša 7,4 l oz. 7,9 l na 100 km, emisije CO2 pa dosegajo vrednost 172  oz. 184 g na km.

Moč motorja se na cesto prenaša s pomočjo poznanega Minijevega štirikolesnega pogona ALL4 in sicer vedno na tista kolesa, ki imajo v danem trenutku najboljši oprijem. V normalnih voznih razmerah preusmeri pogon ALL4 50 % moči motorja na zadnja kolesa. S pomočjo gumba Sport, ki se nahaja na sredinski konzoli, lahko voznik spremeni odzivnost in zvok motorja, kot tudi servo podporo volana, pri izbiri avtomatskega menjalnika pa zmanjša tudi odzivni čas prestavljanja. Pospešek do 100 km/h je enak ne glede na izbiro menjalnika in traja 6,9 sekunde. Največja hitrost znaša 226 km/h z ročnim oz. 224 km/h z avtomatskim menjalnikom.


Mini paceman John Cooper Works je najbolj zmogljiva izvedba pacemana. Navor se prenaša na vsa štiri kolesa

S seznama dodatne opreme bodo kupci lahko izbrali 19-palčna lita aluminijasta platišča in športne sedeže iz usnja Lounge Leather, v barvi Carbon Black Championship Red.


Tit Kurtin


Galerija