Minija clubman Bond street in Hyde park

Petek, 01 Februar 2013

Mini bo v Ženevi predstavil model Clubman z vrhunsko opremo in ekskluzivno barvno paleto. Novinec je poimenovan po najbolj ekskluzivni nakupovalni ulici v Londonu - Bond street, in takšen slog želi odsevati s svojim videzom. Nova oblikovana izvedba modela Mini Clubman bo vstopila na svetovne trge marca 2013, pridružila pa se ji bo tudi posebna serija Hyde park.

Mini clubman Bond street je posebna serija minija, ki odseva tradicijo klasičnega stila, britanski način življenja in priseganje na kakovost. Kakor ulica v srcu okrožja Westminster želi tudi takšen mini izražati prefinjen okus. Prvi element razpoznavnosti je kontrastna barvna kombinacija, ki jo tvorita karoserijska barva Midnight Black in barva Cool Champagne, ki so jo nanesli na streho, ogledali, črte ter C-stebrička. 17-palčna lahka aluminijasta platišča Twin Spoke Black vključujejo okrasni obroč v barvi Cool Champagne, okvirji stranskih smernikov in letve pragov vrat pa krasi napis Bond Street. Zunanjost ima serijsko dodan tudi paket opreme Chrome Line Exterior.

Potniški prostor je odet v umirjeno barvno shemo, skladno z zunanjostjo. Črno-peščeno kombinacijo so v tem primeru poimenovali Carbon Black in Deep Champagne. Športni sedeži in armaturna plošča so oblečeni v ogleno črno usnje, šivi in okrasni elementi pa v barvi »globokega šampanjca«. Pozornost oblikovalcev je opazna tudi pri videzu predpražnikov in pri etiketah, ki so pritrjene na stranice sedežev. Dodan je tudi paket kromiranih okraskov Chrome Line Interior ter paket za odlaganje in paket luči.

Kupcem pa bodo, odvisno od trga, na voljo štiri pogonske različice: bencinski Cooper Clubman  (90 kW/122 KM) in Cooper S Clubman (135 kW/184 KM) ter dizelski Cooper D Clubman (82 kW/112 KM) in  Cooper SD Clubman (105 kW/143 KM). Vsi motorji so v sklopu osnovne opreme povezani s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je 6-stopenjska avtomatska različica na voljo kot dodatna oprema.

Mini Hyde Park.

Druga posebna izvedba, Mini Hyde park, je ravno tako poimenovana po znanem prestižnem območju Londona. Navzven jo prepoznamo po kombinaciji bele barve Pepper White in nove kontrastne peščene barve Cool Champagne. Streha in pokrovi zunanjih ogledal so v barvi Cool Champagne, kakor tudi črte na pokrovu motorja in ob straneh. Prosojno belo steklo smernika in notranje okrasne letve v barvi Pepper White zaokrožajo usklajen videz.

Oblazinjenje notranjosti in izvedbe Colour Line je možno posamezno izbrati iz ponudbe opreme. Mini Hyde park je na voljo v različicah Mini in Mini  Clubman ter z enakim naborom motorjev kot mini Bond street.

Aleksander Praper

Galerija Mini clubman Bond street