Nekdanji vodja BMW-jevega dizajna bo odgovoren za oblikovanje pri Infinitiju

Četrtek, 16 Marec 2017

Nedolgo tega smo pisali o odhodu več vodilnih oblikovalcev iz BMW-ja in novi sestavi vodstva dizajna pri tej znamki. Sedaj je postalo očitno, kje bo poslej videti vplive oblikovanja Karima Habiba, nekdanjega vodje BMW dizajna. S prvim julijem bo namreč prevzel funkcijo vodje oblikovanja pri japonski znamki Infiniti, ki sodi v okrilje Nissana.

Habib bo imel svoj sedež v tehničnem centru Infinitija, v Atsugi na Japonskem. Od tam bo vodil Infinitijevo globalno oblikovalsko ekipo, ki je razkropljena na več delov sveta – Atsugo (Japonska), Peking (Kitajska), San Diego (ZDA) in London (Anglija). Njegov nadrejeni bo Alfonso Albaisa, ki je bil pred kratkim imenovan za podpredsednika globalnega dizajna pri Nissanu.

Karim Habib je bil v zadnjem obdobju delovanja pri BMW-ju odgovoren za serijske in konceptne avtomobile, kot sta na primer X1 in X2, pa tudi CSL hommage. Pred tem je pri Mercedesovem dizajnu delal na obliki sedanjega mercedesa C-razreda in smarta. Habib je kariero začel v BMW-jevem centru za napredni dizajn, kjer je ustvaril obliko BMW-ja concept CS in iz njega izhajajoče prejšnje serije 7.

Aleksander Praper