Novi tiguan je prejel nagrado German Design Award 2017

Ponedeljek, 31 Oktober 2016

Volkswagen tiguan druge generacije je s svojo prepoznavno linearno obliko prepričal komisijo Nemškega sveta za oblikovanje in se znašel med dobitniki nagrad German Design Award za leto 2017.

Novi tiguan je v okviru podelitev German Design Award zmagal v kategoriji "Prevoz" ("Transportation") in tako prejel skupno že peto oblikovalsko nagrado. Čeprav je lepota relativna, ni težko verjeti, da novi tiguan naredi močnejši vtis kot predhodnik. V drugi generaciji je postal daljši, nižji in širši. A ne le zato. Predvsem ga zaznamujejo izrazito horizontalne ostre poteze (še posebej na prednjem delu), ki še najbolj sodijo v svet terencev. Oglatosti smo pri teh vozilih praktično brez prekinitev vajeni že iz časov njihovega nastanka. Kljub temu, da tiguan ni klasičen robati terenec, ampak široko uporaben družinski SUV, pa takšna oblika pripomore k vtisu odločnosti, klenosti, masivnosti.

Nemško nagrado German Design Award od leta 2012, podeljuje Svet za oblikovanje – leta 1953 ustanovljeno mednarodno združenje. Tokratne nagrade German Design Award bodo podelili 10. februarja 2017 v Frankfurtu.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper