Nissan pričenja evropsko proizvodnjo novega modela Note

Ponedeljek, 16 September 2013

Nissan danes praznuje začetek proizvodnje novega nissana note v svoji tovarni v Sunderlandu, ki bo proizvodnjo še razširila, čeprav je že sedaj največja britanska tovarna avtomobilov. Nissanovi pooblaščeni koncesionarji po Evropi so od začetka zbiranja prednaročil, v juliju, že prejeli 14.000 naročil za novi model Note.

Uraden začetek proizvodnje so obeležili s slavjem na 2. proizvodni liniji tovarne v Sunderlandu, ki sta se ga udeležila John Martin, Nissanov višji podpredsednik za proizvodnjo, nabavo in upravljanje dobavne verige v Evropi, in britanski minister za gospodarstvo Michael Fallon. Gospodarski minister je ob tem dejal: „Nissanova naložba za proizvodnjo novega nissana note v vrhunski tovarni v Sunderlandu je plod sodelovanja vlade in gospodarstva. Zagotavlja zelo dobrodošlo okrepitev Nissanove izjemne delovne sile ter okrepitev gospodarstva v severovzhodnem delu Združenega kraljestva in v celotni državi.“

Nissan je v tovarno Sunderland vložil 125 milijonov funtov, 9,3 milijona nepovratnih sredstev pa je prejel s strani sklada britanske vlade za regionalni razvoj. Nissan note je skupno zagotovil več kot 2000 novih delovnih mest v britanski avtomobilski industriji, vključno s 400 zaposlenimi v Nissanovi tovarni v Sunderlandu, s čimer je število delovnih mest v Združenem kraljestvu, ki so povezana z Nissanom, naraslo na več kot 35.000. Več kot vsako tretje vozilo, proizvedeno v Združenem kraljestvu, je Nissanovo, pri čemer je Nissan od leta 1998 največji britanski proizvajalec avtomobilov.

Novi note je poleg montaže vozil v Nissanovi tovarni v Sunderlandu in v okviru njene dobavne verige prinesel nove naloge s področja proizvodnje osi, odlivanja glav motorjev, strojne proizvodnje odmičnih gredi in sestavljanja motorjev. Tovarna v Sunderlandu izdeluje sledeče modele: Nissan Qashqai, Nissan Leaf, Nissan Note, Nissan Juke in Juke Nismo.

Novi note naznanja začetek Nissanovega prizadevanja, da postane vodilni azijski proizvajalec avtomobilov v Evropi. Ker zasnova, inženiring in proizvodnja vozil potekajo v Evropi, je več kot 80 % Nissanovih vozil, ki so prodana v Evropi, tudi proizvedenih v Evropi.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper