Plus X Award 2013: Oplu ponovno naslov najbolj inovativne znamke

Četrtek, 13 Junij 2013

Oplu so ponovno potrdili vodilno vlogo v razvoju avtomobilov in tehnologij, ki vzpostavljajo nove trende. Na letošnji slavnostni podelitvi priznanj Plus X Award, v Kölnu, je namreč Opel zopet prejel naziv »Najbolj inovativna znamka« med podjetji avtomobilske industrije. Ta prestižni naslov si je tako Opel pridobil že tretjič od leta 2010, oziroma uspešno ubranil že drugo leto zapored.

Ob februarski podelitvi številnih nagrad in priznanj za modele Adam, Cascada in Mokka, je mednarodna žirija podelila Oplu še osem dodatnih nagrad in priznanj. Srednje veliki kabriolet Cascada je žirijo prepričal z izjemno kakovostno zasnovo in izdelavo zložljive strehe ter dovršeno zasnovanim prtljažnikom v kategorijah izbora »Visoka kakovost«, »Preprosta uporaba« in »Funkcionalnost«. Ob tem so sistemi aktivne varnosti avtomobila pridobili priznanje v kategoriji »Funkcionalnost«. Oplovi sedeži z znakom odobravanja združenja za zdravje hrbtenice AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) so seveda izstopali v izboru izjemne »Ergonomije«. Zafira Tourer BiTurbo je prejela priznanja X Award za »Visoko Kakovost«, »Dizajn« in »Funkcionalnost«.

Opel je torej tako v letošnjem izboru Plus X Award prejel 21 naslovov in priznanj. Ob tem posebej izstopajo vozila Cascada, Zafira tourer biturbo in nosilec koles FlexFix za Adama, saj so prejeli v svojih kategorijah naziv »Najboljši izdelek leta 2013«.

»Ponosni smo, da so nas strokovnjaki Plus X Awarda ponovno prepoznali kot najbolj inovativno znamko,« je na gala prireditvi ob podelitvi priznanj dejal Oplov direktor marketinga Andreas Marx. »Ta dosežek kaže, da so naši novi modeli in tehnologije plod entuziazma. Ob tem uspešno prestanejo vsestranske preizkuse in ocenjevanje tako strokovnjakov kot kupcev.«

Žirija je predstavila nosilce priznanj in nagrad letošnjega, že desetega izbora Plus X Award, pred izbranim občinstvom 300 povabljencev iz industrije in trgovine ter znanih javnih osebnosti, predstavnikov medijev in politikov. Člani žirije so izbirali med tisoč izdelki na področju tehnologije, športa in sodobnega življenjskega sloga. Najboljšim so podelili mednarodno priznanje za inovativnost. Gostje gala prireditve so Opel Cascado in Opel Mokko spoznali že ob prihodu na prireditev, saj so jih nanjo pripeljali prav z njima. Ob robu prireditve je Opel postavil na ogled tudi izjemne študijske avtomobile, kot sta mini crossover Adam Rocks in vozilo brez izpustov RAKe.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper