Prihaja volkswagen T6 - šesta generacija transporterja

Petek, 20 Marec 2015

Nedavno smo zapisali članek o 65-letnici priljubljene prve generacije Volkswagnovega transporterja T1, tokrat pa napovedujemo njegovega najnovejšega naslednika. Že prihodnji mesec bo Volkswagen razkril dolgo pričakovanega transporterja T6 – torej šesto generacijo.

Ko je Volkswagen leta 1950 predstavil model T1, bi le težko napovedovali, da bo doživel takšen sloves. Še težje bi predvideli, da bodo tudi naslednje štiri generacije, pa čeprav prvi niso prav nič več podobne, tako uspešno nadaljevale filozofijo široke uporabnosti in trpežnosti. Navsezadnje je transporter v 65 letih postal eno najbolj uspešnih komercialnih vozil na svetu. Del Volkswagnove filozofije je tudi “opraviti delo učinkovito in zanesljivo”, kar še toliko bolj velja za transporterja v vseh generacijah, pa čeprav so se morali vedno prilagajati aktualnemu obdobju.

Bodoči volkswagen transporter T6 bo torej v skladu s sodobno digitalno dobo to poslanstvo nadaljeval še tja v dvajseta leta 21 stoletja - poleg izrazito linearnega zunanjega in notranjega dizajna lahko pričakujemo učinkovitejše motorje, uporabo LED svetil, vgradnjo novih asistenčnih sistemov in seveda možnost spletne povezljivosti.
 

Aleksander Praper