Rainer Zietlow je postavil nov svetovni rekord za vožnjo od Dakarja do Moskve

Sreda, 26 April 2017

V ponedeljek smo napovedali poskus postavljanja novega svetovnega rekorda, danes pa lahko potrdimo - ekipi Rainerja Zietlowa je s Volkswagnovim amarokom V6 TDI, ki so ga obuli v Goodyearove pnevmatike Wrangler All-Terrain Adventure, je uspelo! V 3 dneh, 4 urah in 54 minutah jim je uspelo prevoziti 8.000-kilometrsko razdaljo med Dakarjem in Moskvo.

Ekipa, ki so jo sestavljali nemški svetovni rekorder Rainer Zietlow, ruski bloger Peter Bakanov in novinar Georgy Gloube, je 8.000 kilometrov dolgo pot med Dakarjem in Moskvo z rekordnim tempom premagala v 3 dneh, 4 urah in 54 minutah. Iz Dakarja so krenili 22. aprila in v Moskvo prispeli 25. aprila, ob 9.54. uri po lokalnem času.

"Navdušeni smo, da nam je pot uspelo prevoziti v rekordnem času. Potovanje je bilo neverjetno in spopasti smo se morali z najrazličnejšimi vremenskimi razmerami ter pogoji na cestah,” je ob prihodu na cilj svoje vtise strnil Rainer Zietlow. Obenem je izpostavil, da so jim bile pri postavitvi rekorda v veliko pomoč zanesljive Goodyearove pnevmatike Wrangler All-Terrain Adventure, ki so na muhastih vzhodnoevropskih cestah dokazale svojo trpežnost in se v mehkem pesku sahelske puščave izkazale z odličnim oprijemom.

Projekt pa je imel tudi dobrodelno noto. Ekipa je darovala 1.500 evrov, v grobem 20 centov na kilometer, za 'SOS vas' v Senegalu.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Video