Svetovni avto leta 2013 je – golf!

Četrtek, 28 Marec 2013

Nedavno smo objavili seznam finalistov za izbor Svetovni avto leta, danes pa je strokovna žirija, v okviru avtomobilskega salona v New Yorku, objavila končne rezultate. Svetovni avto leta 2013 je postal Volkswagen Golf!



Volkswagen je že četrtič v petih letih osvojil priznanje Svetovni avto leta. Tokrat jim je uspelo z novim golfom, najbolje prodajanim avtomobilom v Evropi. Potem, ko je golf prejel nagrado za evropski avto leta, mu je uspelo tudi v svetovnem merilu. Golf je od predstavitve, novembra 2012, prejel 17 mednarodnih nagrad.

Razlaga 66-članske žirije, ki prihaja iz 23 držav, se je glasila takole: "Golf je ravno prave velikosti – je prostoren, praktičen in udoben. Ima svež, progresiven dizajn, novo paleto motorjev in impresivno paleto opreme ter varnostnih sistemov. Če je kakšen avto za vse, potem je to golf.«

Prof. Dr. Martin Winterkorn, predsednik upravnega odbora Volkswagen AG, je izrazil veselje ob prejetju te nagrade in poudaril, da lahko pričakujemo tudi hibridnega in električnega golfa.


Aleksander Praper